Athanasopoulos: jó úton járunk

Vezetőedzőnk szerint a hat vereség ellenére is rengeteget profitáltunk a Bajnokok Ligájából, innentől kezdve az a cél, hogy az ott tanultakat felhasználjuk a hazai sorozatokban.

Csapatunk számára múlt szerdán Mulhouse-ban ért véget a nemzetközi kupakaland, ami során épp a franciák elleni két vereséget sajnálhatjuk leginkább. A csoport két kiemelkedő tagja, a Conegliano és a Rzeszów ellen remekül helyt álltunk, utóbbitól pontot is csentünk, és bár pontok vagy győzelmek számában nem sikerült felülmúlni a három szezonnal korábbi teljesítményünket, játékban közelebb kerültünk a riválisokhoz.

„Hasznos tapasztalatokat szereztünk a BL-ben, megtanultunk túllendülni a nehézségeken, képesek voltunk nehéz helyzetekben is nyugodtak maradni. Hétről hétre túl kellett lépnünk a mentális és a fizikai fáradtságon, emellett olyan blokkokkal és védekezésekkel találtuk szembe magunkat, amelyekkel a magyar sorozatokban nem” – elemezte a BL-csoportkört a szakember.

A tréner szerint együttesünk jó úton jár és többször is bizonyította, képes felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal, a hangsúly pedig azon lesz a jövőben, hogy azokat a periódusokat, amikor versenyképesek tudunk lenni, még tovább kitoljuk.

„A szezon lényegi része most következik, a magyar sorozatokban fel kell használnunk mindazt, amit a BL-ben megtapasztaltunk. Ha szettet nyersz a Conegliano ellen és kétszer is nagy csatára készteted az egyik lengyel élcsapatot, akkor bizakodhatsz, hogy amit a mindennapokban az edzéseken gyakorolsz, az jó” – fogalmazott a görög edző, aki nemrég hosszabbította meg szerződését 2026 nyaráig.

Athanasopoulos megjegyezte, nyilván amiatt nem boldog, hogy mind a hat meccsünket elveszítettük – elsősorban a francia Mulhouse elleni két mérkőzéssel kapcsolatban maradt benne hiányérzet -, de a játékosok és a stáb is élvezte az utazást, és címvédőként nem lehet más célunk, mint újra aranyérmet nyerni a magyar bajnokságban és a kupában is.

Válogatott játékosunk, Török Kata – aki a három idénnyel ezelőtti BL-szerepléskor is meghatározó játékosa volt a klubnak – azt mondta, vegyes érzései vannak a BL-lel kapcsolatban, ugyanis bár jó meccseket játszottunk és megmutattuk, helyünk van a legjobbak között, de kicsit csalódott, hogy ezúttal sem sikerült győzniük.

„Erre többször is megvolt az esélyünk, de úgy tűnik, a kellő tapasztalat még mindig hiányzik. Azt ugyanakkor mindannyian látjuk, hogy van még hova fejlődnünk, de így is hatalmas élmény volt ismét itt lenni a csoportkörben” – mondta az ütőjátékos.

Török szerint a három idénnyel ezelőtti szerepléshez képest ez a mostani sokkal „valósabb” volt, akkor inkább egy álom beteljesüléseként élték meg a főtáblás részvételt, most viszont sokkal inkább fel tudtuk venni a versenyt a legjobbakkal.

„Jó visszaigazolás ez számunkra, nagyon remélem, hogy a következő szezonban is itt tudunk majd szerepelni, és akkor még egy szinttel feljebb tudunk majd lépni. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy mindenhova elkísértek bennünket, remélem, így is szereztünk nekik örömöt” – zárta szavait Kata.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató