Egy lépésre az alapszakasz-győzelemtől

A harmadik szettben alaposan megizzadtunk az MTK ellen, de ismét három pontot szereztünk.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő, veretlenül listavezető együttesünk szombat késő délután az Extraliga alapszakaszának 12. fordulójában a sereghajtó MTK Budapestet fogadta a Folyondár utcában.

A két csapat eddig háromszor csapott össze egymással a mostani idényben, a bajnokságban 3-1-re, a Magyar Kupában mindkétszer 3-0-ra vertük riválisunkat.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőcsapatában ezúttal mindössze egy idegenlégiós szerepelt azt Török Kata, Yuliya Boyko, Fábián Fanny, Vezsenyi Adrienn, Papp Orsolya és Kump Alíz alkotta, a liberó Szalai Anna volt.

Jól kezdtünk, 4-0-nál még nem, de 8-4-es előnyünknél már időt kért a vendégeket edző Leiszt Máté. Papp és Boyko is hatékonyan támadott, így Leiszt újabb játékmegszakítása ellenére is folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között (16-8). Amikor tízpontosra hízott a fórunk, Török helyére Jámbor Cecília érkezett, és végül tükörsimán szereztük meg a vezetést (25-12, 1-0).

A második felvonásra Boykót Karolina Fricova váltotta, elöl pedig centereink szállították a pontokat. Jó nyitásainkra alapozva vezettünk, de az MTK ekkor már jobban játszott, így jelentős előnyt nem tudtunk kialakítani (9-8). A játékrészt derekán tudtunk először több ponttal meglépni, Leiszt nem is késlekedett az időkéréssel (14-11). Lendületben maradtunk, Török ászával, majd Vezsenyi támadásával hízott tovább a különbég (20-14), és összességében ebben a játszmában sem kellett izgulnunk (25-17, 2-0).

A harmadik szett elején nyújtottuk addigi legrosszabb teljesítményünket, így az MTK vezetni is tudott (7-8). A blokkvédekezésünkbe többször is hiba csúszott, így Athanasopoulosnak a találkozó során először időt kellett kérnie (12-14). Sorozatban három szerzett ponttal egyenlítettünk (17-17), a vezetést pedig Papp blokkjával vettük át (20-19). Fordítottak a vendégek, csak két pontra voltak a részsikertől, amikor Vezsenyi helyére Taylor Bannsiter állt be. Amerikai átlónk pontot szerzett majd lement, 22-23-nál egy vitatott ponttal egyenlítettünk, de az MTK-nak így is volt négy szettlabdája – az egyiket ezek közül Szalai áttett labdájával hárítottuk. Végül Török támadása és blokkja után már nálunk volt az előny, és második meccslabdánkat kihasználva Vezsenyi támadásával le is zártuk a mérkőzést (30-28, 3-0).

Folytatás szerdán 19.00 órakor a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Fatum-Nyíregyháza ellen, ismét a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
MTK Budapest
(12, 17, 28)

Folyondár utca, 115 néző. Vezette: Varjasi, Bátkai-Katona

Vasas: Boyko 4, Papp O. 13, Vezsenyi 11, Török 11, Kump 7, Fábián 2. Csere: Szalai (liberó), Jámbor, Fricova 7, Bannister 1, Skrypak. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Szabó L. 10, Garai 2, Asonja 16, Tatár 8, Costa 9, Berkó. Csere: Weidemann (liberó), Briga 1. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Örülök a három pontnak, még ha a harmadik szettben nem is úgy játszottunk, ahogy az elvárható lett volna. Ez persze részben érthető, mert ezek a játékosok ebben a felállásban nem sokat játszottak együtt. Összességében ettől függetlenül is mindennel elégedett vagyok, leszámítva a magas labdák elleni védekezésünket, így a szerdai kupavisszavágóig ezen kell a legtöbbet dolgoznunk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató