Továbbra is hibátlanul az Extraligában!

Három szettes győzelmet arattunk a Fatum Nyíregyháza ellen.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szombat délután az Extraliga 11. fordulójában a Fatum-Nyíregyházát fogadta a Folyondár utcában.

A két csapat őszi bajnokiján 3-0-ra nyertünk a szabolcsi megyeszékhelyen, másfél héttel ezelőtt ugyanakkor csak nagy csatában, 3-1-re győztünk a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán. A Fatum azóta két játékossal, a szlovák Deana Valentovával és a trinidadi Darlene Ramdinnal erősített, és hozzánk hasonlóan jó formában várta a mérkőzést.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző minden játékosára számíthatott, kezdőcsapatát ezúttal Fábián Fanny, Taylor Bannister, Papp Orsolya, Karolina Fričova, Yuliya Boyko és Ayshan Abdulazimova alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Idegesen kezdte a mérkőzést együttesünk, a nyitásokba és a támadásokba is több hiba csúszott, így Bannister négy pontja ellenére is fej fej mellett haladtak a csapatok (12:12). A folytatásban három ponttal ellépett a Fatum-Nyíregyháza, így vezetőedzőnk előbb kettőscserével, majd egy időkéréssel  próbálta felrázni a mieinket (15:18). Végül azonban, ahogy az előző fordulóban Kaposváron, úgy ezúttal is Jámbor Cecília nyitássorozata volt a fordítás kulcsa, fiatal ütőnk nyolcszor szerválhatott egymás után, két ászával és remek mezőnymunkájával megadta a kellő lendületet csapatunknak, így végül magabiztosan hoztuk az első játszmát (25:20, 1:0).

Lendületben maradt együttesünk a második szettre is, Bannister mellett centereink, Papp és Abdulazimova is elemében volt, hatpontos előnyünknél kérte ki első idejét a vendégek vezetőedzője, Tomás Varga (12:6). A gyenge napot kifogó Boykót Török Kata váltotta a szett derekán, Giannis Athanasopoulos pedig magabiztos előnyünk ellenére sem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal, így élt első időkérési lehetőségével (15:11). Fábián remekül szolgálta ki a mai napon tarthatatlannak bizonyuló Abdulazimovát, csapatkapitányunk vezérletével nagyon simán, tízpontos különbséggel nyertük meg a második szettet (25:15, 2:0).

Papp sokadik remek támadása adta meg a harmadik felvonás alaphangját, ahol csapatunkat már Olga Skrypak irányította (6:3). Négy támadást rontottunk sorozatban, így Athanasopoulos ezúttal hamar kikérte első idejét. Hatottak az edzői intelmek, Bannister és Fričova pontjaival ismét átvettük a vezetést (15:13). A folytatásban Török is beszállt a pontgyártásba, így magabiztos, ötpontos előnnyel fordultunk a végjátékra (21:16). A szűk nyolcvanperces  találkozót végül Marija Cičič rontott nyitása zárta, csapatunk háromszettes győzelmet aratott a Fatum ellen, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti az Extraligát (25:20, 3:0).

Folytatás jövő szerdán 19.00-kor a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó találkozóján a francia Mulhouse otthonában, ahol a CEV Kupa szereplésért lépünk pályára.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
Fatum-Nyíregyháza
(20, 15, 20)

Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Mezőffy, Horváth M.

Vasas: Papp 9, Bannister 16, Boyko 5, Abdulazimova 13, Fábián, Fričova 8. Csere: Juhár (liberó, Vezsenyi, Skrypak, Jámbor 2, Török 5. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Nyíregyháza: Kovács-Francesco 1, Leban 4, Lászlop 5, Jurdza 8, Belova 4, Cepni 6. Csere: Tóth (liberó), Cicic 3, Valentová 2. Vezetőedző: Tomás Varga

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nem ma nyújtottuk a szezon legjobb teljesítményét, de ennek ellenére magabiztos, három szettes győzelmet arattunk, aminek nagyon örülök. Több felállásban is kipróbáltam ma a csapatot, hiszen mindenkire szükség lesz a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén, a Mulhouse ellen. Holnap pihenünk, hétfőtől pedig minden erőnkkel készülünk a franciák ellen.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató