Jámbor Cili: igyekszem felhasználni, amit az Extraligában tanulok

Fiatal négyes ütőnk Kaposváron remekül szállt be a meccsbe, az NB I-ben pedig már többször bizonyította, lehet rá számítani.

Nagyot fordult a világ az előző szezon végén Jámbor Cecíliával: a 16. életévét nem sokkal korábban betöltött ütő Takács Doroti sérülése miatt a bajnoki döntőt a sarokból izgulhatta végig, a mostani idényre pedig teljes jogú kerettagként bizonyítja tehetségét hétről hétre.

Fiatal játékosunk pénteken nagyszerűen szállt be a Kaposvár elleni mérkőzés második szettjének végén, nyitósorozatának kulcsszerepe volt abban, hogy kilencpontos hátrányból fordítani tudtunk.

„Nagyon szeretek itt lenni a nagyok között, mert bár éles váltás volt azok után, hogy a saját korosztályomban mindig a vezérek közé tartoztam, érzem, rengeteget fejlődtem. Az pedig, hogy az itt összegyűjtött edzéstapasztalatokat az NB I-ben mérkőzésekkel is kiegészíthetem, még jobbá teszi az egészet” – utalt Jámbor Kőnig Gábor csapatára. A fiatal ütő a legutóbbi fordulókban nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá az UTE és a DVTK legyőzéséhez: előbbi mérkőzésen 19, utóbbin 27 ponttal volt csapata legeredményesebb játékosa.

„Nyilván az NB I-ben más a tempó és a játék minősége, de nagyszerű lehetőség ez arra, hogy a tanultakat gyakorolhassam. Mivel nem edzem ott túl sokat, nyilván az összeszokottsággal időnként vannak gondok, de az nagy segítség, hogy a keret nagy részével évek óta együtt játszom a klubban és a válogatottban is. Minden percet élvezek, amit a pályán tölthetek, és igyekszem megfelelni a Gábor által támasztott elvárásoknak is, miszerint maximális koncentrációval lépjek pályára, legyek felkészült és mindent meg akarjak tenni a csapat sikeréért” – fogalmazott Jámbor.

Cili elmondta, iskolája támogatja pályafutását, egyéni tanrendje van, az otthoni feladatokat pedig igyekszik a két edzés között, illetve az utazásokon megoldani. Megjegyezte, egyelőre könnyebb menedzselni a mindennapjait, mint arra előzetesen számított.

„A csapatban néha azért éreztetik, hogy én vagyok a legfiatalabb, de nem kell rosszra gondolni, inkább csak a mindennapi teendőkből kell jobban kivennem a részem. Úgy érzem, be- és elfogadtak a csapattársak” – mondta Cili.

A fiatal ütő nemrégiben egy igazán jó hírt kapott, ugyanis Magyarország augusztusban U19-es világbajnokságot rendez – Kőnig Gábor korosztályos válogatottjának ez lesz egymás után a harmadik világeseménye.

„Mindenkit váratlanul ért a hír, de azóta természetesen az én fejemben is ott motoszkál a gondolat, hogy ha minden jól megy, ezen a nyáron sem lesz sok szabadidőnk… Persze ezt egyáltalán nem bánnám, mert már most nagyon izgatott vagyok, hogy egy ekkora viadalon esélyem van szerepelni. Biztos hihetetlen élmény lesz, de előbb az a legfontosabb, hogy a Vasassal jól teljesítsünk, és aztán remélem, Gábor meghív a válogatottba” – zárta mosolyogva Jámbor Cecília.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató