Újabb fontos három pontot szereztünk

A második játszmában kilencpontos hátrányból sikerült fordítanunk Kaposváron.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk péntek este az Extraliga 10.  fordulójában a Kaposvár vendégeként lépett pályára.

A két csapat novemberi bajnokiját odahaza 3-0-ra nyertük, a Magyar Kupában hozzánk hasonlóan elődöntős Kaposvár az akkor súlyos térdsérülést szenvedett Sztamatia Kiparisszit azóta török légióssal pótolta, és a somogyiak igazoltak egy új feladót is.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző minden játékosára számíthatott, a kezdőcsapatát pedig Yuliya Boyko, Török Kata, Papp Orsolya, Ayshan Abdulazimova, Fábián Fanny és Taylor Bannister alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

A megszokott Kaposvár Aréna helyett a régi, sokkal alacsonyabb körcsarnokban rendezett mérkőzés első szettjének elején a belmagassággal inkább a hazaiaknak gyűlt meg a bajuk, jó nyitásaink közül a kaposvári kezekről több is a plafonban végezte (2-6). Ugyan időnként nálunk is akadozott a gépezet, de így is a somogyiak francia trénerének, Vincent Lacombe-nak kellett kétszer is magához rendelnie övét (8-12, 9-18). A KNRC ritkán jutott el jól felépített támadásig, rá tudtuk erőltetni akaratunkat ellenfelünkre, és jó játékkal, simán szereztük meg a vezetést (15-25, 0-1).

A második játszmára ritmust váltott a Kaposvár, amely vezetett is, és Godó Panna sokáadik jó támadása után  – a meccs során először – időt kértünk (10-6). A nyitásfogadásunk alaposan visszaesett, sokat hibáztunk ebben a játékelemben, Athanasopoulos viszont inkább feladót cserélt, majd ismét időt kért (17-8). Vezsenyi Adrienn és Kump Alíz is bejött, tetemes hátrányunk pedig előbbi nyitósorozatával szép lassan elkezdett csökkenni (18-13). Jámbor Cecília is jó szervákkal szállt be a meccsbe, fordítottunk (19-20), a hazaiak pedig annyira elbizonytalanodtak, hogy egy ízben például Skrypak lábon nyitotta a labda alól ellépni nem tudó Isidora Ubavicot. Két szettlabdánkból a másodikat kihasználtuk, így megdupláztuk előnyünket (23-25, 0-2).

Lacombe már a térfélcsere megkezdésekor üvöltözött játékosaival, akik közül hármat le is cserélt a harmadik felvonásra. Ennek ellenére egy ideig szorosan alakult a szett, de annak feléhez érve – Skrypak hatalmas blokkjával – már négy ponttal vezettünk (9-13). Boyko egymás utáni ászaival tovább nőtt a különbség (11-17), és mivel a KNRC a hajrában sem tudott megújulni, szettveszteség nélkül abszolváltuk az összecsapást (18-25, 0-3).

Folytatás jövő kedden 18.15-től a világ jelenlegi legjobb csapata, a klubvilágbajnok olasz Conegliano elleni a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, egyben utolsó hazai csoportkörös meccsünkön a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

EXTRALIGA, 10. FORDULÓ

0
KNRC
3
Vasas Óbuda
(-15, -23, -18)

Kaposvár, 300 néző. Vezette: Tillmann, Soltész

KNRC: Godó 8, Gyimes 7, Maggioni 1, Szedmák 3, Bodovics 4, Ubavic 18. Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Renko-Ilic 1, Radnai Luca, Budai 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Vasas: Török 8, Papp O. 3, Bannister 11, Boyko 13, Abdulazimova 11, Fábián 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Skrypak 5, Vezsenyi 2, Kump 4, Jámbor 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, mert mindenki, akit pályára küldtem, hozzátette a magáét ehhez a sikerhez és a második szettben bemutatott nagy fordításhoz. Külön gratulálok Cilinek, aki remek nyitásokkal szállt be, de az egész csapatot dicséret illeti, mert nagy hátrányban sem adta fel senki. Ez volt 16 nap alatt a hatodik meccsünk, egy „nehéz” teremben sikerült győznünk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató