Ismét nagy csatára késztettük a Rzeszówot

Négy szettben kaptunk ki a lengyel élcsapat otthonában.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk kedden este a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Lengyel Kupa- és Szuperkupa-győztes Developres Rzeszów otthonában lépett pályára.

A két csapat budapesti mérkőzésén lányaink nagy bravúrral megnyerték az első két szettet és pontot szereztek jóval magasabban jegyzett ellenfelükkel szemben.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző minden játékosára számíthatott, a kezdőcsapatát pedig Karolina Fricova, Yuliya Boyko, Papp Orsolya, Ayshan Abdulazimova, Olga Skrypak és Taylor Bannister kapott lehetőséget, a liberó Juhár Dalma volt.

Villámrajtot vettek a hazaiak (5-1), nem igazán találtuk a ritmust támadásban. Athanasopoulos előbb időt kért, majd kettőt cserélt (10-3), de a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között (14-4), ezen a cserejátékosok sem tudtak változtatni, így a mostani szezon eddigi legnagyobb különbségű játszmavesztése után cseréltünk térfelet (25-10, 1-0).

A második szettre Papp helyén maradt a jól beszálló Kump Alíz, csapatunk pedig az idény korábbi szakaszában látott arcát mutatta, és Bannister vezérletével tartotta a lépést a lengyelekkel (6-7). Kump ászával és Abdulazimova blokkjával hárommal megléptünk, mire a hazaiakat edző francia Stéphane Antiga időt kért (10-13). A lengyel együttes játékosai érezhetően elbizonytalanodtak, sokat hibáztak, amit mi könyörtelenül kihasználtunk (12-19). A hajrában többször a szerencsével sem álltunk hadilábon, de nem csak ennek köszönhetően egyenlítettünk (18-25, 1-1).

A harmadik etapot is jól kezdtük (2-4), de a georgiai Ann Kalandadze ászai után mégis nekünk kellett időt kérnünk (7-4). Jó megoldásaink ellenére állandósult a különbség, mert ezúttal a labdák a Rzeszównak pattantak jól, így másodszor is időt kértünk (14-9), majd Fábián Fanny érkezett irányítani. Jelentős változást ez sem hozott, elsősorban a nyitásfogadásunkkal akadtak komoly gondok, így ismét hátrányból kellett folytatnunk a találkozó (25-13, 2-1).

A negyedik felvonást újra Pappal kezdtük centerposzton, de továbbra is csak akkor tudtunk versenyben lenni riválisunkkal, amikor a nyitásfogadásunk rendben volt (7-4). Papp jó játékával összejött a fordítás, de a hazai időkérés után szinte azonnal Athanasopoulosnak is mondanivalója támadt (11-10). A folytatásban sem változott jelentősen a játékrész képe, nagyszerűen tartottuk magunkat az egyik legjobb lengyel csapattal szemben, sőt a hajrát előnyről kezdhettük (18-19). Sorozatban két lengyel pont következett, a hazaiak pedig rutinjukat kihasználva innen már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést (25-23, 3-1).

Folytatás szombaton 16.00-tól az újonc MÁV Előre ellen a Folyondár utcában.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 4. FORDULÓ

3
Developres Rzeszów (lengyel)
1
Vasas Óbuda
(10, -18, 13, 23)

Rzeszów, 1900 néző. Vezette: Medvid (ukrán), Ewald (német)

Rzeszów: Centka 9, Wenerska 4, Kalandadze 21, Jurczyk 5, Orvosova 20, Blagojevic 12. Csere: Szczglowska (liberó), Obiala, Binczycka, Rapacz, Szlagowska 1. Vezetőedző: Stéphane Antiga

Vasas: Skrypak 5, Fricova 12, Papp O. 6, Bannister 16, Boyko 7, Abdulazimova 7. Csere: Juhár (liberó), Fábián, Vezsenyi, Török, Kump 4, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szettben talán féltünk kicsit, de szerencsére sikerült hamar elfelejtenünk. A második játszmában a nyitásainkkal nem tudtak mit kezdeni a lengyelek, és a harmadikban is jól teljesítettünk annak ellenére, hogy két állásba beragadtunk. A negyedik szettben nüanszok döntöttek, de továbbra is hiszem, hogy ezektől a meccsektől jobb csapattá válunk. Ilyen szintű ellenfelek ellen minden labdamenetben 120 százalékkal kell koncentrálni, különben egyől nagy bajba kerülsz. Továbbra is az a célunk, hogy a CEV Kupában folytathassuk februárban, ezért mindent meg is fogunk tenni a folytatásban is.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató