Az UTE sem állított meg minket

Továbbra is veretlenül vezetjük az Extrligát, mivel szombaton 3-0-ra nyertünk az UTE ellen.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szombat délután a Folyondár utcában az UTE csapatát fogadta 2023 első bajnokiján.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző minden játékosára számíthatott, a kezdőcsapatát pedig alaposan megkavarta: abban Karolina Fricova, Török Kata, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova mellett ezúttal Vezsenyi Adrienn és Fábián Fanny kapott lehetőséget, a liberó Juhár Dalma volt.

A vendégeknél Boskó Ágnes, Dömsödi Tamara és Claudia Tarin egyaránt sérülés miatt hiányzott.

A két együttes őszi bajnokiját 3-0-ra nyertük Újpesten.

A mostani mérkőzésen remekül rajtoltunk, a vendégek hibáit is kihasználva hamar többpontos előnyt építettünk ki (9-3). Papp ászával a játszma derekára tovább nőtt a fórunk (14-7), mert a pontos támadásbefejezések mellett a blokkmunkánk is jól működött. A folytatásban kicsit alábbhagyott a lendületünk, az UTE közelebb zárkózott, de ezzel csak átmenetileg ijesztett ránk, összességében jó játékkal kerültünk előnybe (25-17, 1-0).

A második felvonást koncentráltabb játékkal kezdték vendégeink, mi pedig a korábbinál többet rontottunk, így szorosan alakult az állás (9-8). A következő három pontot mi szereztük, de az UTE kisvártatva – időkérésünk ellenére – fordított, Athanasopoulos így visszaküldte a korábban beállt Szalai Anna helyére Juhárt, valamint érkezett Török Kata is (13-14). A sokat vállaló, de sokat is rontó argentin Camila Hiruela szélesre szálló támadásával vettük vissza a vezetést (17-16), de a hajrára fej fej mellett érkeztek a csapatok (20-20). Az utolsó szakasz már a mi szánk íze szerint alakult, így megdupláztuk összetett előnyünket (25-21, 2-0).

A harmadik etapra Kump Alíz jött Papp helyére, precíz ejtéseink pedig szinte kivétel nélkül leestek az újpesti térfélen (7-1). A folytatásban ismét csökkent a koncentrációnk, az UTE visszajött a szettbe, vezetőedzőnk így előbb visszaküldte Fricovát, majd időt is kért (12-10). A nyitásfogadásunk többször sem volt megfelelő, de ezt a kényszertámadások viszonylag jó hatékonyságával, illetve jó szerváinkkal tudtuk ellensúlyozni, így aztán a hajrát megnyugtatónak tűnő előnyről kezdhettük (18-13). A meccs utolsó szakaszában az UTE még egy nagy hajrát indított, de lányaink fórja kitartott, így továbbra is veretlenek vagyunk magyar ellenfelekkel szemben (25-21, 3-0).

Folytatás kedden 18.00-tól Reszówban a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában,

EXTRALIGA, 8. FORDULÓ

3
Vasas Óbuda
0
UTE
(17, 21, 21)

Folyondár utca, 200 néző. Vezette: Szabó P., Selega

Vasas: Boyko 12, Papp O. 3, Vezsenyi 11, Fricova 9, Abdulazimova 8, Fábián 2. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Török 1, Kump 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

UTE: Goodwin 2, Hiruela 14, Ambrosio 2, Manninger 14, Németh H. 1, Kilyénfalvi 3. Csere: Baksa (liberó), Sziládi 3, Woock 3. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Örülök a három pontnak, ennek a megszerzése volt a legfontosabb a szerdai BL-vereség után. Igyekeztem ma olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik az elmúlt időszakban kevesebbet játszottak. Jól szerváltunk, ugyanakkor a kikényszerített újpesti támadások ellen a védekezésünk hagyott kívánni valót maga után. Ezen dolgoznunk kell, de időre van szükségünk, hogy a szünet után újra megtaláljuk a ritmust.
Giannis Athanasopoulos

Fotó: Jani Martin

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató