Kőnig Gábor: az eddig mutatottak alapján itt a helyünk

A Kőnig Gábor irányította NB I-es csapatunk második helyről várja a bajnokság szombati folytatását.

Ugyan felnőtt együttesünk csak jövő szerdán lép először pályára az új évben (a Bajnokok Ligájában a francia Mulhouse látogat a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba), már most szombaton lesz kikért szorítani: NB I-es fiókcsapatunk Monoron, a Gödöllő ellen indítja a 2023-as évet.

Fiataljaink az ősszel remekül, némileg talán várakozáson felül is teljesítettek, hiszen a Magyar Kupában ötjátszmás csatára kényszerítették az azóta elődöntőbe jutott Kaposvárt, míg a bajnokságban a DVTK mögött a második helyen töltötték a téli szünetet.

„Ha a szezon elején valaki azt mondja, hogy ezüstérmes helyen karácsonyozunk, az picit meglepetésként ért volna bennünket, de az eddig mutatott játék alapján azt gondolom, hogy itt a helyünk. Fiatal csapat révén voltak, és biztosan ezután is lesznek még kilengéseink, nem mindig lesz egyenletesen jó a teljesítményünk, de az elmúlt időszakban azt az arcát mutatta a csapat, ami nekem nagyon tetszik” – fogalmazott honlapunknak Kőnig Gábor, aki a téli szünet előtt még az U17-es válogatottnak tartott ötnapos edzőtábort.

A szakember emlékeztetett, hogy bár most volt egy hosszabb szünet a bajnokságban, még nem tartanak annak felénél, hiszen csak nyolc mérkőzésen vannak túl. Az első körből még hátra van a Gödöllő és a TFSE elleni rangadó, de januárban újra összecsapnak azzal a két együttessel is, amelytől korábban kikaptak: jövő szombaton az UTE, egy héttel később a DVTK vendégszerepel a Folyondár utcában.

„Szeretnénk fenntartani azt a formát és játékot, amit decemberben produkáltunk. A lányok az utolsó meccs után még edzettek néhány napig, majd kaptak tíz nap pihenőt, amiben kipihenhették magukat és kikapcsolhatták a röplabdát az agyukból. Rájuk és a stábra is ráfért már ez a kis szünet, mert így most hétfőtől újult erővel vethettük bele magunkat a munkába” – tette hozzá Kőnig Gábor.

A tréner elmondta, csapatának nagy megtiszteltetés volt, hogy ott lehettek a felnőttek és a szurkolók közös évzáró szilveszteri „buliján”, az pedig külön öröm számára, hogy együttese teljesítményével sikerült „becsalogatni” a nagycsapat drukkereit a lelátóra.

„A lányok sokszor olyan hangulatban és szurkolótábor előtt játszhatnak, amit az extraligás együttesek is megirigyelhetnek. Köszönjük a Vasas-szimpatizánsoknak, hogy mellettünk voltak 2022-ben, remélem, ezt a szokásukat 2023-ban is megtartják, mert a lányoknak rengeteget jelent, hogy a lelátón nem csak a szüleik és a hozzátartozóik ülnek” – zárta a vezetőedző.

A fiókcsapat menetrendje IDE KATTINTVA elérhető!

Fotó: vasassc.hu; Fotós: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató