Négy között a kupában

A negyeddöntő második meccsén is meggyőző különbséggel kerekedtünk az MTK Budapest fölé.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk péntek este a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 3-0-s előnnyel fogadta a Folyondár utcában az MTK Budapestet.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző nem számíthatott a beteg Yuliya Boykóra, a kezdőcsapatnak így Karolina Fricova, Török Kata, Taylor Bannister, Olga Skrypak, Kump Alíz és Ayshan Abdulazimova volt a tagja, liberóként Juhár Dalma játszott.

A mérkőzés első labdameneteiben sokat rontottunk, de amikor ezeket kiszűrtük a játékunkból, a vendégeket edző Leiszt Máté időt kért (8-4). A vendégek önerőből szinte képtelenek voltak pontot szerezni, Bannistert pedig nem tudták tartani, de a mérkőzés legszebb labdamenete azért a városmajoriaké lett (13-8). A folytatásban egy ideig tartotta a lépést csapatunkkal az MTK, de Athanasopoulos cseréi ellenére is simán kerültünk egy szettre a továbbjutástól (25-16, 1-0).

A második felvonást Fábián Fannyval, illetve Török jó nyitósorozatával kezdtük (4-0). Továbbra is remekül szerváltunk, így nagyon hamar tetemesre nőtt a különbség a felek között (12-3). Vezetőedzőnk ezúttal is több helyen változtatott alapcsapatán, de ez a játékunkon nem látszott meg: rendkívül magabiztos teljesítménnyel biztosítottuk be elődöntős helyünket (25-12, 2-0).

A harmadik szettre csak Fricova és Kump maradt a kezdőcsapatból, és bár az MTK-nál is volt több változtatás, egy ideig nem tudtuk ellépni ellenfelünktől (7-5). Néhány sikeres blokkal ez sikerült – főleg Papp jeleskedett a hálónál – (15-11), ezt követően pedig már nem is engedtünk a szorításon és teljesen megérdemelten kvalifikáltuk magunkat a sorozat végjátékába (25-14, 3-0).

A január-februári elődöntőben a Fatum-Nyíregyháza és az UTE párharcának továbbjutójával találkozunk. Az első mérkőzést a nyírségiek a fővárosban 3-1-re nyerték, a visszavágót szombaton rendezik.

A mieinkre a következő – egyben az utolsó 2022-es – feladat kedden a Developres Rzeszów elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen vár 18.15-től a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

MAGYAR RUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

3
Vasas Óbuda
0
MTK Budapest
(16, 12, 14)

Folyondár utca, 85 néző. Vezette: Horváth M., Soltész

Vasas: Török 8, Kump 7, Bannister 5, Fricova 15, Abdulazimova 5, Skrypak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 5, Fábián 1, Papp O. 4, Jámbor 5. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Szabó L. 3, Briga 4, Asonja 2, Tatár 2, Costa 8, Endrődi. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga B. 4, Monteiro, Tarr 5. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szettben hét szervát rontottunk, ez nem fér bele, ha a legmagasabb szinten is eredményesek szeretnénk lenni. Ezt leszámítva jól játszottunk, elégedett vagyok a csereként beállt játékosok teljesítményével is, mert küzdöttek, hajtottak. Néha volt egy-két kaotikus pillanatunk, de ez megesik, ha ennyit változtatunk egyszerre. Sikerült túljutnunk a nehézségeken, vasárnaptól pedig készülünk az év utolsó meccsére, szeretnénk jó teljesítménnyel búcsúztatni 2022-t.
Giannis Athanasopoulos

Fotók: vasassc.hu; Fotós: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató