Ezúttal nem sikerült a bravúr Coneglianóban

Tisztesen helyt álltunk az olasz bajnok Conegliano otthonában.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén volt érdekelt, mégpedig egyből a legnehezebbnek ígérkező összecsapáson, az olasz bajnok, tavasszal BL-döntős Conegliano otthonában.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző minden játékosára számíthatott, a kezdőcsapatot Yuliya Boyko, Török Kata, Taylor Bannister, Olga Skrypak, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova alkotta, liberóként Juhár Dalma játszott.

Az ellenfelet edző, a szerbek válogatottal szeptemberben világbajnoki címet szerző Daniele Santarelli is legerősebb felálllásában küldte pályára csapatát, amelyben így ott volt Joanna Wolosz, Isabelle Haak, Kelsey Robinson, Robin de Kruijf és Kathryn Plummer is.

Gyenge nyitásfogadással kezdtük a mérkőzést, ami egy ilyen tudású ellenféllel szemben nem fér bele (7-1). Jó ideig csak a Conegliano rontásaiból szereztünk pontot, elsőként Török iratkozott fel az eredményjelzőre (12-4). A folytatásban szép számú és igen hangos szurkolótáborunk legnagyobb örömére sokkal pontosabban röplabdáztunk, aminek köszönhetően tízpontos hátrányból sikerült felzárkóznunk (20-15), de a hajrá a hazaiaké lett (25-15, 1-0).

A második szettben jobban rajtoltunk, Török blokkoutjainak köszönhetően az első harmad után csak egy pont volt a különbség (8-7). A tavasszal még a Vakifbankkal BL-győztes svéd Isabelle Haakot nem tudtuk tartani, az átló szinte minden támadásából pontot szerzett, vezérletével az olasz bajnok magabiztosan nyerte a második szettet is (25-16, 2-0).

A harmadik szettet Papp helyén Kump Alízzal kezdtük, és bár továbbra is jól tartottuk magunkat, a Conegliano nem engedett a szorításból: Haak vezérletével tartották a szett elején megszerzett három-négypontos előnyüket, és bár mutattunk szép dolgokat támadásban és védekezésben is, meg kellett hajolnunk az ellenfél nagyobb tudása előtt. A hajrában Athanasopoulos mindenkinek játéklehetősége adott, zokszó pedig nem érheti csapatunkat, hiszen szépen helyt állt a világ egyik legjobb együttesének otthonában (25-19, 3-0).

Folytatás szombaton 19.00-tól Budaörsön, az MTK Budapest vendégeként a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 1. FORDULÓ

3
A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)
0
Vasas Óbuda
(15, 16, 19)

Treviso, 1000 néző. Vezette: Szabó-Alexi (román), Jurkovic (horvát)

Conegliano: Plummer 7, Squarcini 4, Haak 18, Robinson 8, de Kruijf 12, Wolosz 1. Csere: Pericati (liberó), Gray 5, Furlan 3, Carraro. Vezetőedző: Daniele Santarelli

Vasas: Török 8, Papp O. 1, Bannister 12, Boyko 1, Abdulazimova 3, Skrypak 3. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Fábián, Vezsenyi 1, Kump, Fricova 3, Rieder. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Idegesen kezdtünk, de az első játszma felénél megnyugodtunk és onnantól mutattunk szép dolgokat, harcoltunk és felszabadultabban játszottunk. Nem vagyunk hozzászokva az ekkora blokkokhoz és az ilyen szintű blokkvédekezéshez, de biztos vagyok abban, hogy sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Örülök, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni és az összes játékosom beleadott mindent. A világ két legjobb csapatának egyikével játszhattunk, büszke vagyok a csapatomra.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató