Irány a Palaverde!

Az előző kiírás ezüstérmesének otthonában kezdjük a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Bajnok, kupagyőztes és MEVZA-címvédő csapatunk – akárcsak három évvel ezelőtt, ezúttal is – az olasz bajnok, tavasszal ezüstérmes A. Carraro Imoco Conegliano otthonában kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Együttesünk hétfőn, nyolcórás buszozás után érkezett meg Olaszországba, Treviso mellé. Lányaink kedden két edzéssel készülnek a szerdán 18.30-kor kezdődő összecsapásra, melynek egyértelmű esélyese a hazai gárda, melynek keretében – ahogyan három évvel ezelőtti itt jártunkkor – ezúttal is csak világsztárt találni. A legnagyobb változás azóta feladóátló poszton történt: a csapat korábbi csillaga, Paola Egonu már a Vakifbank játékosa, helyére a törökökkel BL-győztes svéd Isabella Haak érkezett. Joanna Wolosz, Robin de Kruijf és Monica de Gennaro már három éve is itt röplabdázott, a keretben rajtuk kívül amerikai és olasz sztárok, valamint a kanadai Alexa Gray szerepel, a kispadon pedig továbbra is az a Daniele Santarelli ül, aki a klubsikerek mellett ősszel válogatott szinten is csúcsra ért: a szerbekkel világbajnok lett.

„Szeretnénk meglepetést okozni, és bár egyik találkozón sem mi leszünk az esélyesek, de bízom abban, hogy a tökéleteshez közeli játékkal a francia, de akár a lengyel riválisunkat is meglephetjük. Három éve sikerült szettet, szetteket hozni, most szeretnénk eggyel előrébb lépni, azaz mérkőzést is nyerni” – fogalmazott a BL-lel kapcsolatos reményeiről Sarlós Márton ügyvezető.

Legutóbb Coneglianóban óriási bravúrral pontot szereztünk – emlékezetes meccsen csak 3-2-re kaptunk ki -, ezt a forgatókönyvet látatlanban most is azonnal aláírnánk…

A mérkőzést az Arena4 közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató