Simán vertük a TRSE-t a Magyar Kupában

Címvédő lányaink a papírformának megfelelően sima sikerrel kerültek negyeddöntőbe.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk kedden este a Magyar Kupában is bemutatkozott: a nyolcaddöntős ellenfél ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt, ezúttal is a tatabányai TRSE volt.

A kezdésre zsúfolásig megtelt az Árpád Gimnázium tornaterme, a jótékonysági akcióval egybekötött összecsapásra a hazaiak hetek óta készültek, így az együtteseket igazi kupahangulat várta.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző nem számíthatott Ayshan Abdulazimovára, akit kisebb betegsége miatt otthon hagyott. A kezdőcsapatban azok kaptak helyet, akik normál esetben kevesebbet játszanak, azt így Jámbor Cecília, Karolina Fricova, Papp Orsolya, Kump Alíz, Vezsenyi Adrienn és Fábián Fanny alkotta, liberóként Szalai Anna játszott.

Az első szettben a hazaiak többször is lelkes mezőnyvédekezéssel tudták ellensúlyozni a két osztálynyi különbséget, de lányaink a nyolcpontos Vezsenyi vezérletével különösebb izgalma nélkül szerezték meg a vezetést (14-25, 0-1).

A második felvonás még simábban alakult, ekkor elsősorban Jámbor volt elemében, de minden pályán lévő játékos kivette részét a magabiztos sikerből. Ekkor már a nyitásainkkal sem nagyon tudtak mit kezdeni a hazaiak, így 38 perc után már kettővel vezettünk (8-25, 0-2).

A harmadik szettre a hazaiakat edző Szabados István azoknak is lehetőséget adott, akiket korábban nem cserélt be, így mindenkinek magadta a lehetőséget arra, hogy a Vasas ellen játszhasson. A mérkőzés képe – ahogy azt előzetesen várni lehetett – semmit nem változott, csapatunk ezúttal is alig engedélyezett pontot a TRSE-nek, és végül kevesebb mint egy óra alatt hozta a kötelezőt (8-25, 0-3).

A mérkőzés „kedvezményezettje”, Zolika családja részére végül összesen 1 157 885 forintnyi adomány jött össze, a rendező TRSE-nek ezúton is gratulálunk a kezdeményezéshez, és örülünk, ha csak kis mértékben is, de hozzájárulhattunk a gyógykezeléshez. Reméljük, a család minden álma és vágya teljesül, Zolikának pedig jó egészséget kívánunk!

Folytatás szombaton 19 órától a Folyondár utcában és az M4 Sport+ képernyőjén, amikor a Szent Benedek RA látogat a fővárosba.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

0
TRSE
3
Vasas Óbuda
(-14, -8, -8)

Árpád Gimnázium, 200 néző. Vezette: Vígh, Halász T.

TRSE: Sinai 1, Rácz 2, Nagy A. 2, Csutorás 4, Kocsis 3, Horváth E. 1. Csere: Kovács G., Szabó L. (liberók), Csordás 1, Kárpáti 2, Velő 1, Torma 1 . Vezetőedző: Szabados István

Vasas: Fricova 12, Papp O. 8, Vezsenyi 14, Jámbor 12, Fábián 2, Kump 9. Csere: Szalai A. (liberó). Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Természetesen örülünk a győzelemnek és a továbjutásnak, illetve én a játékosok mutatott teljesítményének is, de ma nem a mérkőzés volt a legfontosabb. Gratulálok a Tatabányának a nagyszerű kezdeményezéshez, a legjobbat kívánjuk mi is Zolikának és az egész családnak.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató