Szalai: remélem, tudok bizonyítani

A válogatottban nyáron bemutatkozott liberónk a BRSE ellen is bizonyítana.

Vezsenyi Adrienn mellett Szalai Anna is nagy lehetőséget kapott szombaton az UTE otthonában: válogatott liberónk Juhár Dalma sérülése miatt a kezdőcsapat tagjaként ünnepelhette a 3-0-s győzelmet.

„A meccs elején izgultam, de a lányok sokat segítettek, hogy ne úgy álljak oda, hogy mindenen stresszelek. Belülről nem éltem meg rosszul a találkozót, de voltak jobb és rosszabb pillanatok is. Ez volt az első mérkőzés, amit itt végigjátszottam, ahhoz képest nem volt rossz, de azt is tudom, min kell javítanom” – mondta honlapunknak a 22 éves liberó.

A találkozó előtt Giannis Athanasopoulos vezetőedző azt kérte tőle, hogy a maximumot hozza ki magából, mutassa meg azt, amit az edzéseken is szokott és nincs oka izgulni, mert mindenre képes, amit elvár tőle.

„Éreztem időnként némi káoszt, de a helyzethez képest jól sikerült teljesítenem. Igyekeztem biztatni mindenkit, elsősorban fogadásban szeretnék sokkal jobb teljesítményt nyújtani” – tekintett vissza Szalai.

A pénteki, Békéscsaba elleni rangadóra vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott, már most nagyon várják az összecsapást, hiszen a magyar bajnokságban ez lesz a mostani szezonban az első igazán kemény tesztjük.

„Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, szoros találkozót várok, de ha be fogjuk tudni tartani a megbeszélt taktikát és a saját játékunkat tudjuk majd játszani, akkor szép eredményt érhetünk el” – nyilatkozta Szalai Anna.

A kérdésre, hogy három hónap elteltével hogy érzi magát a Vasasnál, úgy felelt: sokkal nagyobb a stressz és az elvárás, mint az MTK-nál volt, de jól érzi magát és mindenki a kezdetektől fogva nagyon segítőkész volt.

„Sokat dolgozunk, Giannis egyénileg is rengeteget foglalkozik velem és mindenki mással is. Eddig úgy érzem, sokat tudtam fejlődni, főleg most, hogy játszom is. Bízom abban, hogy tudok bizonyítani” – mondta liberónk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató