Vezsenyi: a második szett volt a kulcs

Válogatott kerettag átlónk jó játékkal bizonyította, lehet rá számítani.

Juhár Dalma sérülés, Taylor Bannister pedig betegség miatt nem játszott a „megszokott” kezdőcsapatból az UTE elleni szombati bajnoki mérkőzésen, a helyükre „beugró” Vezsenyi Adrienn és Szalai Anna azonban bizonyították, lehet rájuk számítani.

„Nem izgultam a meccs előtt, inkább amolyan izgatott várakozás volt bennem – emlékezett vissza a mérkőzés másnapján a történtekre Vezsenyi Adrienn. – Az első szettben úgy éreztem, erőlködnöm kell, hogy felszabadultan tudjak játszani, mert túl görcsösen próbáltam minden elemre odafigyelni. El kellett telnie egy kis időnek, amíg azt éreztem, hogy nem kell mindenre odafigyelnem, mert jön minden magától.”

A 25 éves, válogatott kerettag röplabdázó elmondta, teher nélkül játszott, az pedig nagy segítséget jelentett neki, hogy Szalai Annával együtt kerültek be a csapatba, ugyanis korábban három évig az MTK-ban csapattársak voltak, így jól ismerik egymás legapróbb rezgéseit is.

„Nem tudom, mikor kaptam legutóbb egy egész meccset, jó volt újra végig a pályán lenni. Az első szettben viszonylag simán nyertünk, és nagyon örültem, hogy a másodikban, amikor az UTE lendületbe jött és minden jól pattant nekik, meg tudtuk őket állítani. Ez volt a találkozó kulcsa, lélektanilag ettől olyan fölénybe kerültünk, ami elég volt az összecsapás lezáráshoz” – fogalmazott a feladóátló.

Vezsenyi a pénteki, Békéscsaba elleni rangadóra előre tekintve azt emelte ki, hogy a két csapat között – akárcsak a tavaszi fináléban – vélhetően ezúttal sincs nagy tudáskülönbség, apróbb technikai, taktikai dolgok dönthetnek majd.

„Biztos, hogy sokat fogjuk elemezni őket csapatilag és játékosonként egyesével is. Nagyon szeretnénk nyerni, de akkor sincs nagy dráma, ha ez nem sikerül. Az előző idényben is elveszítettük az első alapszakasz-meccsünket ellenük, aztán mégis bajnokként és kupagyőztesként zártuk a szezont” – mondta Adri.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató