Sima győzelem Nyíregyházán

Taktikusan és agresszívan játszó csapatunk esélyt sem adott a Fatumnak.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szombat este Nyíregyházán, Continental Arénában zárta le nagy menetelését, amikor is a házigazda Fatumnál vizitált.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapata ugyanaz volt, mint a szerdai BL-mérkőzésen: azt Yuliya Boyko, Török Kata, Papp Orsolya, Ayshan Abdulazimova, Taylor Bannister és Olga Skrypak alkotta, a liberóként Juhár Dalma játszott.

Villámrajtot vettünk, a hazaiak 0-7-nél iratkoztak fel az eredményjelzőre, és bár még 11-3-ra is vezettünk, a nyíregyháziak lassan felvették az üzemi hőfokot és közelítettek csapatunkhoz (9-14). Mint később kiderült, ezzel el is lőtték minden puskaporukat, lányaink Taylor Bannister vezérletével simán kerültek előnybe (16-25, 0-1).

A második szett elején vezetett először a Fatum, de egymás utáni két pontjukra hattal válaszoltunk, amikor az ellenfelet irányító görög Leonidas Gaitanakis időt kért (2-6). Szorosabban alakult ez a játékrész, mint az előző, elsősorban a török Yagmur Karaoglu feljavuló teljesítményének köszönhetően (10-10). Török, majd Papp remek nyitásaival magabiztos előnyt alakítottunk ki (13-19), és végül ebben a játszmában sem kellett izgulnunk (17-25, 0-2).

A harmadik felvonásra sem változott a játék képe, a mieink Bannister és Boyko pontjaival, valamint a rivális hibáinak könyörtelenül kihasználásával állva hagyták a nyírségieket (0-9). Athanasopoulos folyamatosan cserélte le kezdőjátékosait, de a változtatások sem befolyásolták a találkozó végkimenetelét: lányaink jó teljesítménnyel, a vártnál simábban hozták el a három pontot Nyíregyházáról (14-25, 0-3).

Folytatás jövő szombaton Újpesten 19.00-kor.

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ

0
Fatum-Nyíregyháza
3
Vasas Óbuda
(-16, -17, -14)

Continental Aréna, 300 néző. Vezette: Horváth M., Jámbor

Fatum-Nyíregyháza: Cicic 3, Leban 10, Lászlop 2, Karaoglu 11, Belova 3, Cepni 3. Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza, Kovács-Francesco, Török P. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis

Vasas: Török K. 3, Papp O. 10, Bannister 18, Boyko 13, Abdulazimova 8, Skrypak 1. Csere: Juhár, Szalai A. (liberók), Jámbor, Fábián 1, Vezsenyi, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az öltözőben azt kértem a lányoktól, hogy az első labdamenettől kezdve agresszívak legyenek, és tartsák be, amit megbeszéltük. Mindkettőt tökéletesen megtették, épp ezért mi voltunk a jobb csapat a pályán és megérdemelten vittük haza a három pontot.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató