Fábián: még nem hiszem el, hogy ott vagyunk Európa legjobbjai közt

Magyar válogatott feladónk szerint a selejtező kulcsa az volt, hogy minden meccsen csapatként funkcionáltak.

Fábián Fannynak szinte biztosan örökre emlékezetes marad a 2022-es év: amellett, hogy tavasszal triplázott csapatunkkal, majd megválasztották az Extraliga legjobb feladójának, nyáron és ősszel két további álma is teljesült. Egyrészt az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar válogatott keződjátékosaként szerepelhetett, szerdán pedig Bajnokok Ligája-főtáblára jutást ünnepelhetett társaival.

„Egyelőre el sem hiszem a történteket, még nem igazán tudatosult bennem, hogy a szerdai győzelemmel bejutottunk Európa húsz legjobb együttese közé. Talán majd akkor fogom igazán elhinni, amikor elkezdünk készülni azokra a mérkőzésekre” – mondta honlapunk érdeklődésére Fábián.

A feladó a selejtezősorozat sikerét a csapategységben látja.

„Mindkét párharcban mindenkire lehetett számítani, valódi csapatként dolgoztunk együtt. Erre a továbbiakban is nagy szükségünk lesz nemcsak a BL-ben, de a hazai sorozatokban is. Alig várom azz az érzést, hogy Európa elitje ellen léphessünk pályára” – tekintett előre feladónk.

A 28 éves játékos „elsőáldozó” volt a Bajnokok Ligájában, hiszen két évvel ezelőtt a Dinamo Moszkva elleni selejtezőről betegsége miatt lemaradt. Ennek kapcsán azt mondta, a következő hetekben, hónapokban azért is próbál majd még a korábbinál is keményebben dolgozni, hogy szerves része legyen a BL-meccseknek, minél több játéklehetőséget kapjon és a pályára léphessen ilyen színvonalat képviselő ellenfelekkel szemben.

„Ebben a sorozatban nem lesz veszíteni valónk, szeretnénk minden percét kiélvezni” – tette hozzá Fanny.

A játékos a csapat erőltetett menetére vonatkozó kérdésre elárulta, már ő is érzi magán a fáradtság jeleit, de ezzel egy pillanatra sem szabad foglalkozniuk, ugyanis szombaton nagyon fontos bajnoki vár rájuk a Nyíregyháza otthonában.

„Bár még nem készültünk hétvégi ellenfelünkből, az biztos, hogy ellenük is fegyelmezett játékra lesz szükség. Magamon azt érzem, hogy hatalmas érzelmi töltetet adott a BL-siker, szeretnénk ezt kihasználni. A rengeteg mérkőzés miatt nem igazán volt eddig időnk kijavítani a hibáinkat, épp ezért már azt is várjuk, hogy végre legyen egy egész hetünk egy-egy összecsapás előtt” – összegzett feladónk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató