Ott vagyunk Európa elitjében!

Szettveszteség nélkül jutottunk túl a La Lagunán is a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szerda este a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban már a Bajnokok Ligája főtáblájáért lépett pályára.

Az első, tenerifei mérkőzésen lányaink nagyszerű, 3-0-s győzelmet arattak, így a visszavágón két szett elég volt a továbbjutáshoz.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapata ugyanaz volt, mint a múlt keddi mérkőzésen: azt Yuliya Boyko, Török Kata, Papp Orsolya, Ayshan Abdulazimova, Taylor Bannister és Olga Skrypak alkotta, a liberóként Juhár Dalma játszott.

Sok támadási hibával kezdtünk, de mivel a spanyolok is előszeretettel ajándékoztak nekünk ingyen labdameneteket, így sokáig döntetlenközeli volt az állás (12-12). Nem volt túl színvonalas a mérkőzés, ez pedig vendégeinknek kedvezett: a hajrát egy ászt követően hárompontos előnnyel kezdhették (17-20). Érkezett Boyko helyére Karolina Fricova, Bannister és Török támadásával egyre zárkóztunk, Skrypak ászával egyenlítettünk, majd Török újabb két jó megoldással lezárta a szettet (25-23, 1-0).

A második felvonásra sem változott sokat a játék képe, játékosaink továbbra is sokat rontottak, sokszor többet küzdöttek magukkal, mint az ellenféllel (6-9). Athanasopoulos időkéréssel próbálta meg felrázni tanítványait, Fricova blokkja pedig a villámgyors egyenlítésünket jelentette (11-11). Egy spanyol hiba után már mi vezettünk kettővel, majd miután blokkteljesítményünk jelentősen feljavult, hattal megléptünk (18-12). A hajrában nem kellett izgulnunk, így 52 perc után ünnepelhettük a főtáblára jutást (25-19, 2-0).

A harmadik felvonásra Athanasopoulos szinte sort cserélt: Fricova és Abdulazimova maradt, melléjük jött Fábián Fanny, Vezsenyi Adrienn és Kump Alíz, valamint visszatért Boyko. A változtatások ellenére remekül kezdtünk, de hiába vezettünk 5-0-ra, 8-10-nél már nekünk kellett időt kérnünk. Kump egymás után három pontot szerzett, és bár még több fordulatot is hozott a játszma, a mérkőzés legszebb labdamenetét – Fábián az ellenfél térfeléről hozott vissza egy labdát -, majda mérkőzést is mi nyertük (25-21, 3-0).

Folytatás szombaton Nyíregyházán, egy igen fontos mérkőzésen az Extraliga alapszakaszában 18.00-tól.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

3
Vasas Óbuda
0
Tenerife La Laguna (spanyol)
(23, 19, 21)

Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 400 néző. Vezette: Ivanov (bolgár), Lopes Pinto (portugál)

Vasas: Török 7, Papp O. 3, Bannister 11, Boyko 5, Abdulazimova 15, Skrypak 2. Csere: Juhár (liberó), Fricova 7, Fábián, Vezsenyi 4, Kump 5. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

La Laguna: Nsungimina 4, Wolowicz 5, Aranda Munoz 5, Arredondo 10, Niece 8, Lengweiler 11. Csere: Llabrés (liberó), Claveria, Delgado 2. Vezetőedző: Juan Diego Garcia Diaz

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kivívnunk a főtáblás szereplést, mert amikor idejöttem a Vasashoz, ez volt az egyik célom nekem, a vezetőségnek is, hogy újra ott legyünk Európa elitjében. Ma nagyon idegesen kezdtünk, de az első játszam megnyerése kulcsfontosságú volt. Utána egyértelműen bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.
Giannis Athanasopoulos

Fotó: vasassc.hu, Fotós: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató