Boyko: szeretnénk feltenni az eddigiekre a koronát

Ukrán válogatott ütőnk szerint a csapat ugyan fárad az erőltetett menetben, de motiváltan várja a La Laguna elleni BL-visszavágót.

Csapatunk múlt keddi szenzációs teljesítményének és 3-0-s idegenbeli győzelmének köszönhetően két játszmára került attól, hogy a spanyol bajnok Tenerife La Laguna elleni kivívja a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplés jogát.

Együttesünk az idény eleje óta erőltetett menetben van, folyamatosan heti két mérkőzést játszik, és bár Giannis Athanasopoulos vezetőedző igyekszik forgatni csapatát, a fáradtság jelei időnként már érződnek a játékosokon.

„Nyilván nem könnyű, hogy az előszezon után egyből ilyen sűrű a menetrendünk, de jól sikerült az alapozás, Andris (Szabó András erőnléti edző – a szerk.) edzései pedig megfelelő alapot adnak arra, hogy bírjuk a kettős terhelést” – árulta el honlapunknak Yuliya Boyko.

Az ukrán válogatott ütőjátékosa elmondta, motiváltan várják a La Laguna elleni visszavágót, hiszen ott lebeg a szemük előtt a cél: ott lenni Európa húsz legjobb csapata között és megmérkőzni a világ legjobbjaival.

„Jó néhányunknak van már BL-tapasztalata, de a csapat nagy része még nem élhette át, milyen ebben a sorozatban játszani. Azon dolgozunk mi, rutinosabb játékosok, hogy a többiek is átélhessék azt az érzést, ami nekünk már megadatott. Jól sikerült a felkészülésünk, jó szériában vagyunk és bízunk abban, hogy minél többen biztatnak majd bennünket a lelátón” – nyilatkozta Boyko.

A tenerifeiek elleni mérkőzés szerdán 18.00-kor kezdődik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Fotó: Club Voleibol Haris Facebook

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató