Karnyújtásnyira a BL-főtábla!

Idegenben 3-0-ra nyertünk a La Laguna ellen, így két megnyert szettre vagyunk a BL-főtáblától.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk kedden este a spanyol aranyérmes Tenerife La Laguna együttesének otthonában lépett pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a főtáblás szereplésért zajló párharc első összecsapásán.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatába visszakerült Olga Skrypak és Török Kata, mellettük a megszokott játékosok, Taylor Bannister, Yuliya Boyko, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova szerepeltek, míg a liberó Juhár Dalma volt.

Bannister két ászával, egy-egy blokkjával és befejezett támadásával három ponttal megléptünk, de a rendkívül kellemetlen, és a mieink számára szokatlan stílusban játszó spanyolok 10-10-nél egyenlítettek. Sokat hibáztak vendéglátóink, ezeket remekül kihasználva a hajrát hatpontos előnyről kezdtük, ami ki is tartott a végéig (19-25, 0-1).

A második szettre alaposan feljavult a támadási hatékonyságunk, így a hazaiak edzője 9-4-es vezetésünknél időt kért. Török szinte hibátlanul röplabdázott, és mivel a többiek is beletették a magukét a közösbe, a játérész derekán „kiszámolhattuk” ellenfelünket (6-16). A folytatásban Papp tett arról, hogy izgalommentesen nézhessük a mérkőzést, lányaink remek teljesítményt nyújtva duplázták meg előnyüket (13-25, 0-2).

A harmadik etapra összeszedte magát a La Laguna és jó csapatjátékának köszönhetően egy ideig vezetett is (10-9). Ez a szett volt messze a legszínvonalasabb, a spanyolok sokkal jobban teljesítettek, mint korábban, ez pedig láthatóan megzavarta a mieinket. Vendéglátónk pár jó blokkal négypontos előnyt épített ki a hajrá előtt (20-16), Athanasopoulos Vezsenyi Adriennt is bevetette, együttesünk pedig Török vezérletével ledolgozta hátrányát, és két szettlabdát hárítva lezárta a találkozót (24-26, 0-3).

Folytatás szombaton, 18.30-kor az újonc MÁV Előre-ST. Solar otthonában, Székesfehérváron, az Extraligában.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

0
Tenerife La Laguna
3
Vasas Óbuda
(-19, -13, -24)

Pabellon Insular de Santiago Martín, 500 néző. Vezette: Kaiser (francia), Szabo-Alexi (román)

La Laguna: Menana 9, Wolowicz 6, Aranda 2, Arredondo 7, Niece 7, Lengweiler 10. Csere: Llabrés (liberó), Clavería, Gustafsson. Vezetőedző: Juan Diego García Díaz

Vasas: Török 15, Papp O. 7, Bannister 13, Boyko 11, Abdulazimova 10, Skrypak. Csere: Juhár, (liberó), Jámbor, Vezsenyi, Fricova. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Büszke vagyok a csapatra, mert bár az eredmény újra 3-0 lett, és aki csak ezt látja, azt gondolhatja, könnyű meccs volt, egyáltalán nem volt az. Ne feledjük, a spanyol bajnok volt az ellenfelünk, de a nyitásaink és a blokkvédekezésünk is rendben volt, ez jelentette ma a különbséget. Amikor az ellenfél nyomást helyezett ránk, nálunk is támadt zavar, de túljutottunk rajta és meg tudtuk fordítani a harmadik szettet. Nem felejtjük azonban, hogy még csak az első találkozón vagyunk túl, jövő szerdán vár ránk egy visszavágó.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató