Szettet igen, de pontot nem vesztettünk az MTK ellen

Kulcsembereink közül többen is gyenge teljesítményt nyújtottak, így pedig alaposan megszenvedtünk az MTK Budapesttel a bajnoki rajton.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szombat este az MTK Budapest budaörsi otthonában kezdte meg címvédő hadjáratát az Extraligában.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző nem változtatott genti nyerő felállásán, azaz ezúttal is Olga Skrypak, Taylor Bannister, Yuliya Boyko, Török Kata, Papp Orsolya és Ayshan Abdulazimova volt tagja a kezdőcsapatnak, liberóként Juhár Dalma szerepelt.

Mint minden budaörsi meccsünkön az MTK ellen, ezúttal is rosszul kezdtünk, rengeteget hibáztunk, így görög trénerünknek elég hamar időt kellett kérnie (12-9). Papp Orsolya támadása, valamint egy hosszúra szálló hazai ütés nyomán egyenlítettünk (16-16), majd a vezetést is átvettük, de nem sikerült állandósítani a megfelelő teljesítményt, így az ötödik (!) hazai sánc után ismét időt kellett kérnünk (21-20). Karolina Fricova becserélését követően két ásszal „köszönt be”, Török támadásával pedig kiszenvedtük a részsikert (22-25, 0-1).

A következő szettre a gyenge napot kifogó Boyko helyén maradt Fricova, és bár támadásban ő sem igazán találta a ritmust, ezúttal legalább mi vezettünk (9-12). Bannister elkapta a fonalat, hétpontos fórunknál Athanasopoulos így beküldte Vezsenyi Adriennt és Fábián Fannyt is, majd kisvártatva Kump Alízt, Jámbor Cecíliát és az előző idényben még MTK-s Szalai Annát is. Részsikerünket ugyanakkor ez sem fenyegette (15-25, 0-2).

A harmadik felvonásra Fábián és Fricova is maradt, előbbi pedig változatosan szervezte támadójátékunkat, így ismét többpontos előnyt tudtunk kiépíteni (8-11). Továbbra sem játszottunk sziporkázóan, az MTK így előbb egalizált, majd fordított (14-11). Visszajött Skrypak és Boyko, kiegyenlítettünk, de a vezetést nem tudtuk átvenni, mert a hazaiaknál mindig volt valaki, aki előre lépett, amikor kellett (19-16). Sokadik hibánk után másodszor is időt kértünk, de a következő pontot is a házigazda szerezte. Négypontos hátrányról újra egalizáltunk (22-22), de Anja Asonja támadása, majd Garai Zsófia ásza utáni újabb kétpontos hátrányunkat nem tudtuk eltűntetni (25-23, 1-2).

A negyedik szettben Papp helyén Kump kezdett, de így is hamar időt kellett kérnünk (5-2), mert továbbra is hadilábon álltunk a támadásbefejezésekkel. Az MTK magához képest remekül játszott, mi küzdöttünk velük és magunkkal is, de így is fordítani tudtunk (11-13). Néhány jó blokkal nagy nehezen sikerült megtörni a hazaiakat (13-17), a hajrában pedig Török vette hátára csapatunkat, és az ő támadásbefejezéseinek is köszönhetően végül megnyertük az összecsapást (18-25, 1-3).

Folytatás szerdán 18 órakor a belga Gent elleni BL-selejtező visszavágón. Senki ne felejtse, azt a mérkőzést a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játsszuk!

EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ

1
MTK Budapest
3
Vasas Óbuda
(-22, -15, 23, -18)

Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

MTK: Szabó L. 3, Garai 8, Asonja 17, Tatár 11, Costa 15, Berkó 1. Csere: Weidemann (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Török 15, Papp O. 4, Bannister 20, Boyko 8, Abdulazimova 10, Skrypak 6. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi, Fricova 9, Fábián, Kump 1, Jámbor 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nem vagyok elégedett a csapat mai teljesítményével, a hozzállásunkon változtatni kell, mert nem lehet úgy játszani egyetlen ellenfél ellen sem, ahogy azt ma tettük. Nehéz ebben a teremben pályára lépni, ráadásul az MTK nagyon jól teljesített, mi pedig amellett, hogy nem találtuk a megoldásokat, sok ki nem kényszerített hibát is vétettünk. A három pontnak örülök, de át kell beszélnünk a történteket, mert akkor tudunk jobb csapattá válni, ha kielemezzük mi történt és tanulunk a hibáinkból.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató