Sima siker a BL-nyitányon

Csapatunk ellentmodás nem tűrő játékkal múlta felül a Gentet a Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésén.

Bajnok, kupagyőztes, MEVZA-címvédő együttesünk szerda este Belgiumban, a belga aranyérmes Gent otthonában kezdte meg a 2022/23-as szezont.

Játékosaink közül mindenki egészséges volt, így a szombati felkészülési mérkőzésen kisebb ujjsérülést szenvedett feladó, Olga Skrypak is vállalni tudta a játékot.

Rajta kívül Taylor Bannistert, Yuliya Boykót, Török Katát, Papp Orsolyát és az újdonsült csapatkapitányt, Ayshan Abdulazimovát nevezte a kezdőcsapatba, a liberó Juhár Dalma volt.

Török jó nyitásaival hamar elléptünk négy ponttal, előnyünket pedig folyamatosan növeltük, és 14-4-es vezetésünknél már tíz pont volt a különbség. Ütőink jó hatékonysággal támadtak, remekül nyitottunk, a belgák pedig hibákkal is segítettek minket, így könnyedén szereztük meg az összetett vezetést.

A második játszmát hasonlóan jól kezdtük, folyamatosan növeltük előnyünket, és nem is az volt a fő kérdés, hogy megduplázzuk-e fórunkat, hanem hogy nagyobb különbséggel nyerjük-e meg ezt a játékrészt, mint az előzőt. A végén ez is összejött, így 45 perc után közel kerültünk a győzelemhez úgy is, hogy Jámbor Cecília is bemutatkozhatott a BL-ben.

A harmadik felvonás elején nem változott a forgatókönyv: lányaink a remek napot kifogó Boyko vezérletével szinte kedvükre szerezték a pontokat, a belgák elvétve tudtak hozzászólni a mérkőzéshez. Amikor már úgy tűnt, lassan lezárjuk a találkozót, 8-1-es előnyünk 13-11-re csökkent, de ennél közelebb nem tudott zárkózni a rivális. Boyko 20. pontjával a hajrára megnyugtatóvá vált az előnyünk, és végül simán, 75 perc után a győzelmet ünnepelhettük.

Folytatás szombaton 19 órakor az MTK Budapest ellen, idegenben az Extraliga rajtján.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

0
VDK Gent Dames (belga)
3
Vasas Óbuda
(-14, -12, -17)

Gent, 1000 néző. Vezette: Sikanjic (luxemburgi), Koutsoulas (görög)

VDK Gent: Flament 4, Vandewiele 3, Smeets 7, Van Elsen 3, Janssens 4, Divoux 2. Csere: Longeval, De Clerck (liberók), Vandesteene 6, De Quick. Vezetőedző: Stijn Morand

Vasas: Török 9, Papp O. 5, Bannister 15, Boyko 21, Abdulazimova 6, Skrypak 1. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi, Jámbor, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Őszintén szólva a mérkőzés előtt nem gondoltam, hogy ilyen simán fogunk tudni nyerni, de a lányok végig rendkívül koncentráltak voltak, teljes mértékben betartották a megbeszélt taktikát, épp ezért nagyon büszke vagyok rájuk! Azt azonban nem szabad elelejtenünk, hogy ez még csak a párharc első mérkőzése volt.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató