Elkezdtük a felkészülést!

Egyelőre csökkentett létszámban, de hétfőn két edzéssel elkezdtük a felkészülést a 2022/23-as szezonra.

Hét játékossal és Giannis Athanasopoulos vezetőedző nélkül, de hétfőn megkezdte bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk a felkészülést a 2022/23-as bajnoki idényre.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt Fábián Fanny, Juhár Dalma, Papp Orsolya és Török Kata a magyar, Ayshan Abdulazimova az azeri, Karolina Fricova pedig a szlovák válogatottal van, és majd csak szeptember második felében kapcsolódik be a munkába. Görög vezetőedzőnkre pedig még hosszabb válogatott küldetés vár a csehek élén, ők ugyanis az Eb-kvalifikáció után a világbajnokságon is részt vesznek: a tréner így alig egy-másfél héttel a BL-rajt előtt csatlakozik majd a Vasas Óbudához.

Ennek kapcsán Sarlós Márton ügyvezető elmondta, Giannis ettől függetlenül rajta tartja a szemét együttesén, a munkát itthon irányító Karmen Kocarral mindennapos kapcsolatban van, és a játékosok felé az az elvárás, hogy úgy dolgozzanak, mintha ő is itt lenne.

Szlovén másodedzőnk az edzőtábor elejéről elmondta, az első hét a ráhangolódásról szól, az első hónapban pedig szinte minden délelőtt kondiedzés színesíti a programot, de délutánonként a labda is előkerül.

„Többen hónapok óta nem érintettek, így az első két hét a visszaszoktatásról szól. Van közel két hónapunk a BL-selejtezőig, amire legjobb tudásunk szerint fel fogunk készülni” – mondta Kiki.

Csapatunk előszezonbeli programja még alakulóban van, de a magyar csapatokkal szembeni felkészülési mérkőzések mellett várhatóan szlovén és görög túra is szerepel majd a menetrendben – ezekről később természetesen beszámolunk különböző felületeinken.

Az új idény első tétmérkőzését jelen állás szerint október 19-én vívjuk a belga bajnok VDK Gent otthonában. A BL-selejtező kapcsán Sarlós Márton úgy fogalmazott, idén várhatóan nehezebb út vezet a főtáblára, mint három évvel ezelőtt, de a szezon első kiemelt célja, hogy a csapat ismét Európa legjobb együttesei között szerepelhessen.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató