Jámbor Cili a felnőtteknél folytatja

Az előző idényben még csak „beugró” volt, augusztustól teljes értékű kerettagként bizonyíthat a felnőttek között saját nevelésű tehetségünk.

Nagyot fordult a világ pár hónap alatt Jámbor Cecíliával: a fiatal, még mindig csak 16 éves ütőjátékos januárban a Közép-európai Ligában bemutatkozhatott a felnőtt csapatban, majd a bajnoki döntő első négy mérkőzésén is ott lehetett a pálya szélén, testközelből megtapasztalva, mit is jelent egy felnőtt finálé. Eközben Takács Doroti sajnálatos sérülése után az edzésmunkából is kivette részét, mellette a korosztályos válogatottban és csapatában is helyt állt, most pedig a válogatott kapitányaként készül immáron második utánpótlás Európa-bajnokságára.

„Hatalmas élmény volt a bajnoki döntő, szerencsés vagyok, hogy pont erre az időszakra tudtam beugrani. Ezúttal is nagyon élveztem az edzéseket, a meccseket, a hangulatot. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Marci és Giannis a következő szezonban teljes értékű kerettagként számol velem, azon leszek, hogy bebizonyítsam, ott a helyem a csapatban” – tekintett kicsit vissza, kicsit előre Cili.

A fiatal ütőjátékos a korosztályos döntőkről – U17-ben ezüst-, U19-ben bronzérmet szereztek – elmondta, nem így tervezték a szezon végét, szerettek volna a dobogó legmagasabb fokára felállni, de a két érmet így sem tekinti rossz eredménynek.

„Nekem igen változatos és hullámzó szezonom volt, de igyekeztem minden edzésen úgy dolgozni, hogy a lehető legtöbbet tudjak előre lépni. Különösen a felnőttcsapatnál kapott lehetőséget követően láttam, mennyi mindenben kell még fejlődnöm, tudom, hova szeretnék eljutni, így most a válogatottban is próbálok a lehető legkeményebben dolgozni, hogy utána a legjobbamat tudjam nyújtani” – jelentette ki Jámbor.

A fiatal röplabdázó kiemelte, a kapott lehetőség alaposan felforgatja a mindennapjait, ugyanis iskolát is vált annak érdekében, hogy a lehető legtöbb edzésen részt tudjon venni.

„Nyilván Marciék megkeresése után a szüleimmel is egyeztettem, de számomra nem igazán volt kérdés, hogy szeretnék élni a lehetőséggel. Nem mondom, hogy nem izgulok, ugyanis hosszú idő után kerülök új csapatba, új környezetbe, mondhatjuk, hogy ezúttal én leszek az új lány, akinek be kell illeszkednie egy közösségbe. Szeretnék megfelelni az edzők elvárásainak úgy, hogy a tanulmányaimat is összeegyeztetem a sporttal. Remélem, a következő szezonban is a legfényesebb érmekért küzdhetünk majd” – mondta Cili.

Az Eb-re készülő válogatottal kapcsolatban úgy fogalmazott, a céljuk, hogy a tavalyi korosztályos viadalhoz hasonlóan továbbjussanak a csoportból, onnantól kezdve már minden helyezésnek örülnének. Ha azonban nem sikerül kivívni a legjobb nyolcba kerülést, akkor is úgy szeretnének hazajönni, hogy mindenki tudása legjavát nyújtotta és mindent megtette a minél sikeresebb szereplésért.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató