Selejteznünk kell a Bajnokok Ligájában

A nyolccsapatos kvalifikációból hárman jutnak be az elitsorozat csoportkörébe.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elküldte a nemzetközi sorozatokba nevezett csapatok listáját: eszerint együttesünknek a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kell kivívnia a főtáblára jutást.

A szervezet tájékoztatása szerint noha a cseh bajnok VK Prostejov nem vállalta az indulást az elitsorozatban, a CEV nem adta oda senkinek az ő főtáblás helyüket, hanem úgy döntött, hogy a selejtezőből kettő helyett három csapat kerül fel oda.

A kvalifikációban nyolc csapat indul, ha minden igaz – bár erről hivatalos megerősítést még nem kaptunk -, az érintett együtteseket két négyes csoportba osztják majd be a jövő keddi sorsoláson.

Ezt követően – várhatóan november 1. és 3., vagy november 8. és 10. között – egy-egy háromnapos tornán körmérkőzést játszanak a résztvevők, a két csoportgyőztes főtáblás lesz, a második helyen zárók pedig – november 15. és 17., illetve 22 és 24. között – oda-visszavágós rendszerben döntik el a harmadik csoportkörös hely sorsát.

A sorsolás jövő kedden 12 órától lesz, ezt a CEV felületein – Facebookon és YouTube-on – élőben lehet majd követni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az európai klubrangsor alapján irányított, vagy pedig vaksorsolást tartanak, de az biztos, hogy – a versenykiírás szerint – a ranglistán legelőrébb álló együtteseket fogják felkérni házigazdának a kvalifikációs csoportkörre, így akár az is elképzelhető, hogy hazai pályán küzdhetünk meg a főtábláért. Erről a későbbiekben zajlanak majd az egyeztetések.

A selejtezőre nevezett csapatok:
VDK Gent (belga), Bimal-Jedinstvo Brcko (bosnyák), Mladost Zagreb (horvát), Tenerife La Laguna (spanyol), Pölkky Kuusamo (finn), VASAS ÓBUDA, Crvena Zvezda (szerb), OK Calcit Kamnik (szlovén)

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató