Bannister és Boyko is a Vasasban folytatja

Ukrán és amerikai idegenlégiósunk 2023 nyaráig hosszabbított szerződést klubunkkal.

A decemberben szerződtetett Taylor Bannister – aki a bajnokság második felében az Extraliga egyik legjobb átlója volt – honlapunknak azt mondta, nagyon élvezte az előző, csonka idényt Európában annak ellenére is, hogy gyorsan véget ért.

„A legnehezebb része az volt, hogy mindent, amit ismertem, magam mögött kellett hagynom. Az edzéseken használt nyelvezet is újdonság volt számomra, kellett egy kis idő, amíg megszoktam, ennek ellenére nagyon élveztem a közös munkát Kikivel és Giannisszal” – fogalmazott Taylor, aki jól megérdemelt pihenőjét tölti az Egyesült Államokban.

Hozzátette, mindig élvezettel nézte vissza a képeket vezetőedzőjéről, aki úgy örül minden pontnak, mintha ő is a pályán lenne.

„A legnagyobb különbség az LSU-hoz képest talán a tisztelet volt. Bár egykori egyetemem sok sportágban kiemelkedő, a röplabdázók között nem túl ismert a neve. Itt a Vasasnál egy olyan klubba kerültem, amelyet jól ismernek, nagy szurkolótábora van, és nagy tiszteletnek örvend” – jelentette ki Bannister.

A következő idényre előre tekintve kiemelte, szeretné, ha az együttes meg tudná védeni a címét minden hazai sorozatban, a Bajnokok Ligáját pedig nagyon várja, mert szeretné ott is megmutatni, mit tud.

„Olyan csapatokkal találkozhatunk, amelyeket eddig csak a közösségi médiában láttam. Nagyon várom azt a kihívást is” – zárta amerikai légiósunk.

Az elnyűhetetlen Yuliya Boyko – akinek a rengeteg meccs mellett a hazájában dúló háborúval is meg kellett küzdenie – honlapunknak azt mondta, nagyon örül, hogy tavaly nyáron igent mondott a Vasas hívására, és belevágott első külföldi idényébe.

„A válogatottal is örömmel tértem vissza Budapestre, jó volt ismerős arcokkal találkozni. Nagyon jó volt a Vasas játékosának lenni, mindent megnyertünk, sok örömet szereztünk magunknak, a klubnak és a szurkolóknak is” – emlékezett vissza az idényre ütőnk.

Yuli hozzátette, a stábbal és a lányokkal is hamar megtalálta a közös hangot, az edzőktől sokat tanult, jobb játékossá vált Magyarországon.

„Örülök, hogy sikerült megnyernünk az Extraligát és így visszatérhetünk a Bajnokok Ligájába. Ukrán csapatommal már kipróbálhattam magam az elitsorozatban, ami teljesen más szint, mint amihez hozzászoktunk. A célunk a csoportkörbe jutás, hiszem, hogy ezt elérhetjük. Ha pedig sikerül, akkor a sorozat végén egyénileg és csapatszinten is jobbak leszünk, sokat profitálhatunk a BL-ből” – tekintett előre Boyko.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató