Centerfronton semmi nem változik

A visszavonuló Kalicanin Sanja helyére senki nem érkezik, három centerrel, Ayshan Abdulazimovával, Kump Alízzal és Papp Orsolyával vágunk neki a következő idénynek.

A csodálatos szezon után javában zajlik a 2022/23-as szezon csapatának összeállítása: a maradó, távozó, valamint az újonnan érkező játékosokat a következő időszakban mutatjuk be szurkolóinknak.

Ami biztossá vált, hogy centerposzton nem lesz változás, a visszavonuló Kalicanin Sanja helyére nem igazolunk új játékost, a másik három röplabdázó pedig jövő nyárig biztosan klubunkat erősíti majd.

„Giannis kifejezett kérése volt, hogy csak három centerrel dolgozzunk a következő szezonban, egyfelől a hatékonyabb edzésmunka miatt, másrészt azért, mert így az utánpótlásban szereplő tehetségeinket is jobban előtérbe tudjuk helyezni. Maximálisan bízunk Orsiban és Alízban is, mindkettőjüktől sokat várunk az előttünk álló hónapokban, Ayshant pedig senkinek nem kell bemutatni: azeri kiválóságunk a pályán és azon kívül is vezére volt a Vasasnak” – mondta Sarlós Márton ügyvezető.

A szerződéshosszabbítás kapcsán Abdulazimova – aki összesen negyedik idényét kezdi majd meg a Vasasban – elmondta, amiért visszaigazolt Magyarországra, azt maximálisan megkapta, sőt, a három aranyéremmel sikerült is túlszárnyalnia a csapattal a várakozásait.
„Mindig mondtam és most is tartom, hogy a Vasas egy nagy család, aminek szeretek a része lenni. Örömmel szerződtem újra ide tavaly nyáron, most pedig örömmel hosszabbítottam újabb egy szezonnal. Csodás idényünk volt, magunknak és fantasztikus szurkolótáborunknak is nagy örömet szereztünk, a magam részéről pedig alig várom, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába” – fogalmazott az azeri válogatott csapatkapitánya, az Extraliga előző szezonjának legértékesebb játékosa.

Papp Orsolya kiemelte, a szezon nagy részében csalódott volt amiatt, hogy a vártnál kevesebb játéklehetőséget kapott, a bajnoki döntő azonban – amiben az első mérkőzés második szettjétől kezdve végig pályán volt – kárpótolta a nehéz hónapokért.
„Három aranyéremmel a nyakamban mindenképpen elégedett lettem volna, de így még inkább azt érzem, hogy jól sikerült zárnom az évet. Az alapszakasz után meglepett, hogy szinte végigjátszottam a finálét, de örülök, hogy jó játékkal sikerült meghálálnom a bizalmat. A Bajnokok Ligája-szereplést nagyon várom, de természetesen a magyar sorozatokban is szeretnénk majd ismételni. Nagyon jó közösséget alkottunk, így nem nagyon volt kérdés, hogy maradni szeretnék, örülök, hogy a vezetőség is számít rám. Giannisszal hamar egy hullámhosszra kerültünk, jó volt vele a közös munka” – mondta Papp, aki eredetileg az Universiade-válogatottal edzőtáborozott volna a nyáron, az egyetemi világjátékok elhalasztása miatt azonban végül júliusban a felnőtt nemzeti csapathoz csatlakozik. Addig azonban a pihenés mellett a közelgő államvizsgájára koncentrál, utána azonban minden erejével azon lesz, hogy kiharcolja az Eb-selejtezős keretbe való bekerülést.

Kump Alíz – aki jelenleg a válogatott edzőtáborában készül az ukránok elleni Európa-liga-mérkőzésekre – kiemelte, mentálisan nagyon megterhelő volt számára a szezon, mert nehéz volt minden nap úgy menni edzésre, hogy tudta, kevés játéklehetőséget fog csak kapni.
„Igyekeztem minden edzés után pluszmunkát végezni, ebben a stáb nagyon sokat segített.  Ettől függetlenül kijelenthetem, nem bántam meg, hogy tavaly nyáron a Vasast választottam, mert az eredmények és a csapat kárpótoltak a nehezebb pillanatokért. Nagyon motivált vagyok, hogy a következő szezonban bejátsszam magam a kezdőcsapatba, de tudom, hogy nagyon nehéz dolgom lesz. Örülök, hogy az edzések a korábbinál intenzívebbek lesznek, nagyobb terhelést fogunk kapni, mert csak így lehet megszerezni a kellő labdabiztonságot. Nagyon remélem, hogy a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatok, mert bár tudom, hogy az még nem az én szintem, nagyon jó lenne testközelből átélni, milyen egy ilyen szintű ligában játszani” – mondta érettségiző centerünk, aki a válogatottban hamar egy hullámhosszra került a csapattársaival és a szakmai stábbal is, de mint megjegyezte, erősen megszenvedi, hogy keveset játszott.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató