Köszönünk mindent, Zelo!

Szlovák ütőnk öt idény után távozik a Vasas Óbudától.

Aki más sportágakat  – most elsősorban a férfi kézilabdára gondolunk – is követ, az már hónapok óta valószínűsíthette.

Aki tud olvasni a sorok között, az a döntő utolsó két meccsén gyaníthatta.

Mária Zernovic (az első három idényben Kostelanská) öt szezon után távozik a Vasas Óbudától, és válogatott kézilabdakapus férjét követve Svájcban röplabdázik tovább.

Zelo 2017-ben, a szlovák bajnokság pontkirálynőjeként érkezett Budapestre, ahol első évében elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy nagy nehézségek árán kivívtuk a bennmaradást az Extraligában. Később Jakub Gluszak kezei alatt egyre jobb játékossá vált, szinte mindegy volt, kit igazoltunk a posztjára, kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból: vagy azért, mert a szezon elejétől fogva remekül játszott, vagy azért, mert beküzdötte magát oda.

Második idényében aztán előbb a Magyar Kupában ünnepelhetett újra bronzérmet, majd az Extraliga rájátszásában egy szerkezetváltás után feladóátlóként tett rengeteget azért, hogy 2013 után újra a Vasas legyen a bajnok! Egy idénnyel később Bajnokok Ligája-főtábla és Magyar Kupa-diadal volt a mérleg, majd a mostanit megelőző szezonban egy bajnoki bronzérem került a vitrinbe.

Bár Zelónak a múlt héten zárult idény hozta a legkevesebb játékpercet, csapatszinten csodálatosan, örökké emlékezetesen zárult számára a vasasos időszak: a három aranyból tevékeny részt vállalt, talán ennek is szóltak a könnyek az utolsó két meccsen. A döntő negyedik összecsapásán az utolsó folyondáros találkozónak, míg az ötödik mérkőzésen – amikor Giannis Athanasopoulos beküldte nyitni – a búcsúnak.

Ütőjátékosunk mindeközben a szlovák nemzeti csapatba is bejátszotta magát, ott volt az együttessel a legutóbbi két Európa-bajnokságon, mindkét alkalommal kulcsszereplőként. Nálunk ez idő alatt a közönség egyik kedvencévé vált, közvetlenségével, küzdeni akarásával kivívta a szurkolók szeretét.

Légiósunknak ezúton is köszönjük az elmúlt éveket, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató