Sarlós Márton: ott leszünk a Bajnokok Ligájában!

Ügyvezetőnk a szezon értékelése mellett bejelentette, hogy élünk indulási jogunkkal, és ősszel rajthoz állunk a Bajnokok Ligájában!

Három trófeával zárta a szezont a Vasas Óbuda, amelynek ügyvezetői feladatait öt éve vette Sarlós Márton. Marcival a mostani idény mellett az elmúlt, valamit az előttünk álló ötről is szót ejtettünk évértékelő interjújában.

– A Közép-európai Ligába való nevezéskor gondoltál arra, hogy a szezon végén három aranyérmet ünnepelhetünk majd?
– Az idei szezont elsősorban építkezésnek szántuk, új vezetőedzővel és stábbal, jelentősen átalakuló csapattal vágtunk neki az idénynek. A honi kiírásokban az éremszerzést tűztük ki célul, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy két aranyéremmel zárunk itthon. A MEVZA-győzelem pedig a hab a tortán, megszereztük a klubtörténet első nemzetközi címét, pedig ebben a sorozatban az elsődleges célunk nem is az eredményesség volt, hanem a csapat építése, a mérkőzésszám növelése. Fantasztikus szezonon vagyunk túl, nagyon köszönöm a lányok és a stábtagjaink kemény munkáját, valamint Jámbor Jánosnak, hogy töretlen támogatásával lehetővé teszi, hogy ilyen célokért küzdjünk.

– Szezon közben a korábbinál több játékosmozgás történt, ez mennyire volt számodra új helyzet?
– A korábbi években nálunk valóban nem volt nagy játékosmozgás szezon közben és nem is szeretnék rendszert csinálni ebből. Az idei évet sem így terveztük, de sajnos a sérülések közbeszóltak, így reagálnunk kellett.

– A három aranyérem csodálatos eredmény, de kicsit engedj be minket a kulisszák mögé: sportvezetői szempontból mik voltak a kulcspillanatai ennek a szezonnak?
– A legfontosabb momentum egyértelműen vezetőedzőnk, Giannis Athanasopoulos szerződtetése volt, bő egy évvel ezelőtt. Biztos voltam benne, hogy ő az ideális jelölt csapatunk élére, de arra nem számítottam, hogy már az első idénye ennyire jól alakulhat a Vasasnál. Óriási szerepe van a triplázásban, amellett, hogy fantasztikus edző, remek ember is. Nagy élmény vele dolgozni. Később, a keret kialakításakor is jó döntéseket hoztunk, de fontos volt az is, hogy a korábban említett sérülésekre kellő türelemmel, megfontoltan reagáltunk.

– Öt éve vetted át az ügyvezetői tisztséget, ez idő alatt öt arany-, és számos egyéb színű érem került a Vasashoz. Van hiányérzeted, vagy eddig minden tökéletes volt?
– Hosszú utat tettünk meg az elmúlt öt évben, természetesen voltak nehéz pillanataink is ezalatt, de azt gondolom, jó úton járunk. Az alapvető cél az volt, hogy évről-évre fejlődjünk, mint klub, ez pedig maradéktalanul teljesült, nehéz lenne összehasonlítani a mostani állapotot az öt évvel ezelőttivel. Az eközben elért eredményekre pedig büszkék lehetünk, a Vasas Óbuda egyértelműen élcsapata a folyamatosan erősödő magyar bajnokságnak.

– Mi lehet a következő öt év fő feladata? Milyen téren van előrelépési lehetőség?
– Szeretnénk nemzetközi szinten egyre közelebb zárkózni az európai élmezőnyhöz, ehhez fontos lenne, hogy további támogatókat tudjunk meggyőzni arról, hogy érdemes a magyar röplabda vagy épp a Vasas Óbuda mellé állniuk. Az idei bajnoki döntő azt gondolom, tökéletes reklámja volt a sportágnak, több ezer ember szurkolt a helyszínen, több tízezren követték azt a tévéképernyők előtt. Nagyon fontos lenne az is, hogy ebben az öt évben megvalósuljon régi álmunk és megújuljon a Folyondár Sportközpont, hiszen bármennyire is szeretjük, bármennyi jó emlék köt oda bennünket, a kor követelményeinek már nem felel meg. Tudom, hogy Markovits László és a Vasas SC vezetői mindent megtesznek ennek érdekében, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok. Végezetül pedig rengeteg tehetséges fiatal lány röplabdázik az utánpótlásunkban, szeretném, ha az eredményesség megtartása mellett tudnánk közülük minél több játékost beépíteni a felnőtt csapatunkba. Ennek érdekében egyébként nagyon fontos lépéseket tettünk az elmúlt hónapok során, ezekről hamarosan beszámolunk.

– Jövőre újra elindlhatunk a Bajnokok Ligájában – ott lesz a Vasas Óbuda?
– Ott leszünk, jelen állás szerint a selejtezőből kell megküzdenünk a főtábláért, de az orosz és belorusz csapatok várható kizárása miatt még változhat a helyzet. Egy biztos, szeretnénk ismét a csoportkörben szerepelni és Európa legjobb csapataival megküzdeni fantasztikus szurkolóink előtt.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató