Athanasopoulos: hihetetlen szezonunk volt

Görög trénerünk szerint a sok meccs és a nehézségek együtt kovácsolták csapattá együttesét.

Első szezonjában egyből triplázni tudott csapatunkkal tavaly nyáron kinevezett vezetőedzőnk, Giannis Atahanasopoulos. A tréner a Bundesligát „cserélte le” Magyarországra, ahol mindent vitt: a két hazai sorozat mellett a Közép-európai Ligában is diadalra vezette együttesünket.

„Hihetetlen szezon volt, ami után csak azt kívánhatom, hogy ismételjük meg! Sok nehézséggel szembe kellett néznünk az elmúlt hónapokban, de ezek mind erősebbé tettek bennünket” – kezdte honlapunknak szezon végi értékelését a szakember.

Elmondta, a hajrában sokat segített a MEVZA-szereplés, a sok összecsapásnak köszönhetően kiderültek az erősségeink és a gyengeségeink is, több felállásban is pályára tudtunk lépni, és januártól, amikor igazán jó teljesítményre volt szükség, meg tudtuk valósítani a terveinket.

„A lányok hihetetlen munkát végeztek az edzéseken, szinte meccsről meccsre látszott rajtuk a fejlődés, a rájátszás végére pedig kiaknáztuk a bennük rejlő potenciált. A stábom is rendkívül összetartó volt, mindenben segítettük egymást, és hát ott voltak a szurkolók, akik mindenhova elkísértek bennünket és rengeteg energiát adtak nekünk. Külön szeretném kiemelt Jámbor urat is, nélküle ugyanis ebből semmi nem valósult meg, az általa biztosított nyugodt háttérre alapozva tudtuk elérni céljainkat” – fogalmazott vezetőedzőnk.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a sikereink titka, a tréner elsősorban a blokkvédekezésünket és az agresszív nyitásainkat emelte ki. Amikor – a szezon során először, még a BRSE elleni Magyar Kupa-elődöntő előtt – úgy igazán volt időnk edzeni, akkor játszottunk a legjobban, ám utána egy nagyobb betegséghullám miatt újra szinte elölről kellett kezdeni mindent. Emellett a jó bejátszásokból való első támadások befejezésével az egész idényben akadtak gondjaink, de mint azt Athanasopoulos is elmondta, nem lehet minden tökéletes.

„Az elején nekem is hozzá kellett szoknom a magyar röplabdakultúrához, és a lányoknak is meg kellett szokniuk a stílusomat. Nem mindig vagyok könnyű eset, az elején szerintem kicsit agresszívnak gondoltak, de két hónap után annak ellenére is megvolt a kellő összhang, hogy néha még ezt követően is úgy néztek rám, mint egy földönkívülire. Egy szavam sem lehet a játékosaimra, mindenki minden nap tanulni, fejlődni akart, ennek pedig meg is lett az eredménye” – fogalmazott a tréner.

A következő szezonra vonatkozóan ugyanazt ígérte, amit ideérkezésekor: egy olyan csapatot, amely minden labdáért megküzd, és amely szeretne minden meccset közönségszórakoztató játékkal megnyerni.

Athanasopuolosra azonban az új idény előtt még rengeteg feladat vár, ugyanis a cseh válogatott szövetségi kapitányaként előbb az Európa-ligára, majd az Európa-bajnoki selejtezőre készíti fel együttesét, amellyel az őszi világbajnokságon is ott lesz.

„Nagy kihívás lesz ez a nyár, mert akárcsak a magyarok, mi is több fiatalt szeretnénk beépíteni a csapatba. A legfontosabb az Európa-bajnoki kijutás, a vb már csak a cseresznye lesz a habon. Hollandiában szeretnénk minden percet élvezni, és a lehető legtöbbet tanulni abból, hogy nagyszerű ellenfelekkel csaphatunk össze. Azért a pihenésre is jut majd idő, ha minden jó megy, a válogatott program eleje és vége között majd három hetet Görögországban, a családomnál töltünk majd a feleségemmel és a fiammal együtt” – zárta Giannis.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató