Bajnokcsapatunk van!

Az ötödik meccset három szettben nyertük meg a fáradt BRSE-vel szemben.

Csapatunk kedden a szezon utolsó mérkőzésén, a bajnoki döntő mindent eldöntő, ötödik találkozóján Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban lépett pályára.

A párharc mind a négy eddigi meccse ötszettes csatát hozott: az első két összecsapáson a hazai pályán játszó csapat örülhetett, múlt szerdán aztán elvettük a BRSE pályalelőnyét, amit a csabaiak vasárnap visszavettek, így jutottunk el az ötödik meccsig.

Együttesünkben Takács Doroti helyén ezúttal Stankovics Alinda volt beírva a jegyzőkönyvbe.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőcsapatát ezúttal Fábián Fanny, Taylor Bannister, Török Kata, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya alkotta, a liberó Juhár Dalma volt.

Jól kezdtünk, a BRSE ellenben sok hibával, így Tóth Gábor vezetőedző szinte egyből időt kért (1-5). Együttese Glemboczki Zóra, majd Bodnár Dorottya pontjaival kiegyenlített (7-7), de szélső ütőink – Török és Boyko – időben elhárították a veszélyt (8-11). Nálunk Bannister, a túloldalon a szerb tengely, Sara Klisura és Marta Drpa teljesített a korábbinál gyengébben, Török azonban remekül pótolta amerikai átlónk „kiesett” pontjait (12-16). Több bírói ítéletet is vitatott mindkét oldal, az egyik ilyen után a hazaiak egyre zárkóztak vissza (16-17). Ezúttal Papp pontjai kellettek nagyon (16-20), és az ekkor kialakított előnyünkkel már besétáltunk a célba (20-25, 0-1).

A második szettre mindez alaposan felpaprikázta a hazaiakat, akik hamar meglógtak (6-3). Több hiba és becsúszott a játékunkba, de Papp és Török továbbra is elemében volt, így Tóthnak kellett hamarabb időt kérnie (9-9). Együttesünk fordított, Tóth cserével is próbálkozott (9-13), de ezúttal minden labda nekünk pattant jól (10-15). A hajrához is ilyen különbséggel értünk el, de a BRSE láthatóan nem adta még fel a harcot (14-19). Török szerzett két pontot, de amikor a BRSE közelebb zárkózott, Athanasopoulosnak időt kellett kérnie (17-23). A végét stílszerűen Török oldotta meg, így ismét közel kerültünk álmainkhoz (17-25, 0-2).

A harmadik etapban villámrajtot vettünk, Tóthnak a hetedik labdamenet után már a második időkérését kellett elhasználnia (0-7). Közel tíz ponttal is vezettünk, majd kisvártatva ennél is nagyobbra nőtt a különbség, így néhány perccel később lányaink egymás nyakába borulva ünnepelték a bajnoki címet (15-25, 0-3).

Folytatás valamikor októberben. 🙂

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

0
Swietelsky-Békéscsaba
3
Vasas Óbuda
(-20, -17, -15)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1700 néző. Vezette: Mezőffy, Adler

BRSE: Klisura 9, Pekárik 5, Drpa 10, Glemboczki 3, Bodnár 3, Kornyienko 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Zólyomi 1, Bagyinka 1, Karhu 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Fábián 1, Török 17, Papp O. 9, Bannister 10, Boyko 12, Abdulazimova 9. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi, Zernovic. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Vasárnap nagyon nehéz volt, mert megvoltak az esélyeink, hogy lezárjuk a párharcot. Héfőn lejöttünk Békéscsabára, leültünk és megbeszéltük, mit kell tennünk ahhoz, hogy ma este mi legyünk a győztesek. Egy jót akartunk játszani, ma mi voltunk a jobb csapat. Gratulálok a csapatomnak, és a Békéscsabának is, mert az első négy meccs fantasztikus volt, jobb csapttá tettek minket, és a közönég is remekül szórakozott. Köszönöm az egész szezont a stábomnak, a szurkolóknak és persze Jámbor Jánosnak, aki nélkül mindez nem sikerült volna.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató