Meccslabdát hárítva vettük el a BRSE pályaelőnyét

Újabb őrült meccset játszottunk a csabaiakkal, ezúttal mi örülhettünk a végén.

Csapatunk szerda este az Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén Békéscsabán lépett pályára.

A múlt csütörtöki első találkozón a BRSE, vasárnap a Folyondár utcában mi örülhettünk 3-2-es győzelemnek, így döntetlenről folytatódott az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc.

Együttesünkben Takács Dorotit ezúttal is Jámbor Cecília pótolta, Vezsenyi Adrienn azonban visszatérhetett kisebb betegsége után.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző egy helyen változtatott kezdőjén, amelyben ezúttal Király-Tálas Zsuzsanna, Taylor Bannister, Török Kata, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova és Papp Orsolya kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Az első két pont a miénk lett, ezt követően azonban a Békéscsaba akarata érvényesült – különösen a szerb Marta Drpát nem tudtuk tartani -, így görög trénerünk magához rendelte övéit (13-10). Boyko támadásban ezúttal is gyengélkedett, így folyamatosan nőtt a hátrányunk (16-11), Athanasopoulos ennek ellenére nem őt hozta le, hanem kettős cserével beküldte Vezsenyit és Fábián Fannyt. Egy ízben sikerült mínusz háromra zárkózni, de a hajrát ismét megnyugtató előnnyel kezdhette a házigazda (20-15), amely – bár megvolt az esélyünk az egyenlítésre – nem is engedte ki kezéből a részsikert (25-23, 1-0).

A második felvonást jobb mezőnyvédekezéssel kezdtük (1-5), a hazaiakat edző Tóth Gábor pedig nem sokkal később Salla Karhut, majd Bagyinka Fannit is beküldte (5-11). Egy hosszú labdamenet elveszítése után Athanasopoulos időt kért (10-13), de a Békéscsabának minden jól pattant, ráadásul két vitatható labdaérintést is elengedett a hazaiaknak Szabó Péter – mindkét pont a hazaiaké lett (15-14). Második időkérésünk sem hozott változást, Athanasopoulos cserékkel próbálkozott, de fejben teljesen szétestünk, így ismét kétszettes hátrányból kellett folytatnunk (25-18, 2-0).

A harmadik etapot Fábiánnal kezdtük, de maradt az előző játszma hajrájában beállt Juhár Dalma is. Önfeláldozó mezőnymunkánkkal szereztük pár bravúrpontot (3-6), de kisvártatva fordított a BRSE (7-6). Hullámzó volt a csapatok teljesítménye (12-14), nálunk Török játszott kiemelkedően, odaát Drpa mellett ezúttal is honfitársa, Sara Klisura röplabdázott remekül. A hajrára úgy tűnt, Boyko is összeszedi magát (13-18), de három elrontott támadásunkkal visszahoztuk a szettbe az ellenfelünket (20-21). A hazaiak Dpra támadásával meccslabdához jutottak, de Klisura hibája után Bannister kétszer is eredményes volt, így a semmiből fordítottunk (24-26, 2-1).

A negyedik játékrészre sikerült átmenteni a lendületünket (3-6), Tóth időkérése után együttese zárkózni tudott, majd Klisura akcióival egyenlítenie is sikerült (13-13). Odaát gyakorlatilag csak a két szerb ütő kapott labdát, nálunk jobban megoszlottak a terhek, de így is döntetlen volt az állás, sokáig a mi vezetésünkkel (18-18). Sorozatban négy labdamenetet nyertünk (18-22), amire alapozva ismét kiegyenlítettünk kétszettes hátrányról (20-25, 2-2).

A rövidített játékrész elején mi vezettünk, de a térfélcserénél már csabai előnyt mutatott az eredményjelző (8-5). A fordulás után kezünkben volt a labda az egyenlítéshez (9-8), ez kicsivel később Papp támadásával sikerült, majd Török akciója után átvettük a vezetést (10-11)! Egyik csapat sem akart hibázni, ám amikor ezt Drpa megtette, lépéselőnybe kerültünk, amit kihasználva két mérkőzéslabdához jutottunk. Mindkettőt őrült labdamenetekben hárították a hazaiak, de előbb Bannister, majd a csereként beállt Vezsenyi Adrienn remek nyitása után az átjövő labdát Abdulazimova bombázta be, így elképesztő mélységből fordítva győztünk (14-16, 2-3)!

Folytatás vasárnap 17.30-tól a Folyondár utcában.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

2
Swietelsky-Békéscsaba
3
Vasas Óbuda
(23, 18, -24, -20, -14)

Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona

BRSE: Kornyienko 3, Klisura 25, Pekárik 12, Drpa 28, Glemboczki 6, Bodnár 3. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Karhu 2, Bagyinka, Zólyomi. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 14, Papp O. 7, Bannister 23, Boyko 15, Abdulazimova 13, Király-Tálas 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Vezsenyi, Zernovic 1, Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Az első szettben megint nem a kellő koncentrációval léptünk pályára, rengeteg védekezési hibát követtünk el. A másodikra sikerült összeszednünk magunkat, de ekkor meg a játékvezetői néhány nekünk nem kedvező ítéletén nem tudtuk túltenni magunkat. Emiatt nagyon dühös voltam, de ez megint jó lecke volt számunkra, hogy nem szabad másokkal foglalkoznunk. Nehéz helyzetből megint talpra álltunk, gratulálok a lányoknak, elképesztőt küzdöttek, de még csak 2-1 van nekünk, úgyhogy semmi nem dőlt el.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató