Ott vagyunk a döntőben!

Az elődöntő harmadik meccsén esélyt sem adtunk a Szent Benedek RA-nak.

Magyar Kupa-aranyérmes csapatunk úgy léphetett pályára a Szent Benedek RA elleni elődöntő harmadik összecsapásán a Folyondár utcában, hogy egy újabb győzelemmel bejut a fináléba.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőcsapatában ezúttal Fábián Fanny irányított, mellette Mária Zernovic, Taylor Bannister, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott lehetőséget, a liberó pedig ezúttal Juhár Dalma volt.

Sokkal színvonalasabban kezdődött a találkozó, mint a három nappal korábbi, balatonfüredi vendégjátékunk, mindkét csapat nemcsak erővel, de ésszel is szövögette támadásait (8-7). Pár SZBRA-rontást kihasználva növeltük fórunkat (12-9), Dejan Desnica időkérése után pedig Bannister blokkban tett arról, hogy a következő labdamenetet is mi nyerjük. Ezúttal a fürediek “falaztak” úgy, ahogy mi az első meccsen, így a szerb tréner pályára küldte cserefeladóját, Norene Iosiát (14-9). Remekül védekeztünk, több labdát is önfeláldozóan mentettünk meg, Desnicának pedig hamarosan újra mondanivalója akadt (18-13). Hatpontos előnyünk után sorozatban háromszor is füredi pont került a táblára, Fábián másodikra áttett labdájával azonban elforogtunk, mielőtt nagy lett volna a baj. Ezt követően már nem kellett izgulnunk (25-18, 1-0).

A második szettet is jól kezdtük, a vendégek továbbra is hadilábon álltak a nyitásfogadással (6-3), és csak akkor tudtak versenyre kelni velünk, amikor ezt a játékelemet sikerült stabilizálniuk. Továbbra is sokat rontottak a fürediek, de ez a mi érdemünk is volt: rendkívül koncentráltan játszva folyamatosan nagy nyomás alá helyeztük riválisunkat minden játékelemben (13-8). Az idény egyik legjobb mezőnymunkáját mutattuk be, a hajrára edzőnk sort cserélt, de így is hatalmas fölénnyel dupláztuk meg előnyünket (25-13, 2-0).

A harmadik játszmára visszajöttek kezdőink: támadásban Boyko, blokkban Abdulazimova szállította a pontokat (7-2). A fürediek szétesett csapat benyomását keltették, a liberójukat kizárták a nyitásfogadásból, mi pedig gyakorlatilag kedvünk szerint szereztük a pontokat (12-5). A következő percekben kicsit alábbhagyott a koncentrációnk, így közelebb zárkózott a Szent Benedek, de négypontos előnyünk után keddi legjobbjaink, Bannister, Abdulazimova és Boyko is szerzett egy-egy-egy pontot, amivel visszaállt a tekintélyes különbség (18-11). A lelátóról többször is felcsendült a “játszik a Vasas” rigmus, a hajrá pedig egyértelműen a mi fölényünket hozta: készülhetünk újabb finálénkra (25-15, 3-0)!

Folytatás várhatóan jövő csütörtökön, a bajnoki döntő első összecsapásán, Békéscsabán. 

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
Szent Benedek RA
(19, 13, 15)

Folyondár utca, 250 néző. Vezette: Adler, Tillmann

Vasas: Zernovic 7, Kalicanin 4, Bannister 12, Boyko 14, Abdulazimova 12, Fábián 5. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Vezsenyi, Király-Tálas, Papp O. 1, Török, Kump, Stankovics. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Bleicher 1, Savovic 7, Koprivica 9, Stijepic 3, Kiss G. 8, Jimerson 4. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Szerényi, Vacsi 1, Lekic. Vezetőedző: Dejan Desnica 

A párharc végeredménye: 3-0 a Vasas javára. 

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Mindig ezek a mérkőzések a legnehezebbek, tudatosítani kellett a játékosokban, hogy ez a találkozó is 0:0-ról indul. Ez maximálisan sikerült, a lányok az elejétől a végéig koncentráltan röplabdáztak és meggyőző sikerrel bizonyították, ott a helyük a fináléban. Nagyon várjuk a Békéscsaba elleni döntőt, nem sok csapatnak adatik meg, hogy három aranyéremért játszhat. Köszönöm Jámbor Jánosnak és a teljes stábnak, hogy nem szenvedtünk hiányt a szezon során semmiben, a szurkolóknak pedig azt, hogy újfent fantasztikus hangulatot teremtettek. Várjuk őket az aranycsatában is!
Giannis Athanasopoulos
 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató