Egy lépésre a döntő

Az elődöntő második mérkőzésén szettet sem veszítettünk a Szent Benedek RA ellen.

Magyar Kupa-aranyérmes csapatunk szombat az elődöntő második találkozóján 1-0-s előnye tudatában látogatott kupadöntős ellenfeléhez, a Szent Benedek RA-hoz. 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző változtatott három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, amibe bekerült Király-Tálas Zsuzsanna és Mária Zernovic, mellettük Taylor Bannsiter, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott lehetőséget, a liberó pedig ezúttal Juhár Dalma volt. 

Rendkívül gyengén, sok hibával kezdtük az összecsapást, így görög edzőnk szinte azonnal időt kért (6-2). A játékmegszakítás után négy hazai rontás következett, és mivel a SZBRA játéka ezt követően sem javult, öt ponttal megléptünk (11-16). A színvonal nem volt túl magas, de ekkor egyértelműen jobbak voltunk ellenfelünknél, így a hajrának megnyugtató előnnyel vágtunk neki (16-22). Vendéglátóink még közelebb zárkóztak, de Abdulazimova két támadása lezárta a játékrészt (20-25, 0-1). 

A hazaiak játéka a második felvonásra sem javult, sőt, rengeteg buta hibával segítettek bennünket. Mivel a mi oldalunkon a védekezés rendben volt, a füredieknek hamar időt kellett kérnie (2-6). Dejan Desnica szavai ezúttal értő fülekre találtak, játékosai stabilizálták nyitásfogadásukat és mínusz egyre zárkóztak (11-12). Míg mi szinte hiba nélkül röplabdáztunk, a fürediek – főleg nyitásból – rengeteg ingyenpontot ajándékoztak nekünk, ezért a szerb mesternek a hajrá előtt ismét magához kellett rendelnie tanítványait (14-18). Ezt követően bár Bannister és Kalicanin is jól teljesített (19-23), Milka Stijepic támadásai után Athanasopoulosnak kellett időt kérnie (21-23). Vacsi nyitósorozatával 23-nál utolért minket a SZBRA, de két hazai rontással – egy hálóérintés, majd egy benyelt ász – így is behúztuk ezt a szettet is (23-25, 0-2). 

A harmadik játszma első öt labdamenete után feladót cseréltünk, Király-Tálast Fábián Fanny váltotta. Ettől függetlenül is a hazaiak vezettek pár ponttal, a meccs addigi leghosszabb labdamenetének pedig egy hosszúra szál ütésünk vetett véget (8-5). Athanasopoulos időt kért (10-5), de ezt követően is a hazaiak akarata érvényesült (16-10). Boyko helyére érkezett Török Kata, de Zernovic volt az, aki két remek támadásával közelebb hozott minket. A fürediek időkérését követően szlovák légiósunk három ásszal is “beköszönt”, mellette Bannister is elkezdte termelni a pontokat, így a hajrát magabiztos előnnyel várhattuk (17-20). Ebben már nem jött újabb fordulat, a fürediek három egymást követő rontásával egy győzelemre kerültünk a finálétól (20-25, 0-3)! 

Folytatás kedden a harmadik mérkőzésén, 19 órakor a Folyondár utcában. 

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

0
Szent Benedek RA
3
Vasas Óbuda
(-20, -23, -10)

Balatonfüred, 200 néző. Vezette: Horváth M., Mezőffy

SZBRA: Iosia 1, Savovic 11, Jimerson 3, Stijepic 10, Kiss G. 8, Vacsi 9. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Koprivica 5, Lekic. Vezetőedző: Dejan Desnica 

Vasas: Zernovic 6, Kalicanin 6, Bannister 21, Boyko 6, Abdulazimova 11, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Kump, Török, Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 

A párharc állása: 2-0 a Vasas javára. 

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Tudtuk, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés, amit nem is kezdtünk jól, de aztán sikerült megnyernünk az első szettet. A második játszmának csak a befejezése volt nyögvenyelős, majd a harmadikban megmutattuk, milyen jó csapatunk van és mennyire együtt vagyunk: 10-16-nél sem adtuk fel és végül viszonylag simán lezártuk a találkozót. Mostantól a keddi meccsre fókuszálunk, szeretnénk bejutni a döntőbe.
Giannis Athanasopoulos

 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató