Elődöntősök vagyunk

Harmadszor is 3-0-ra győztük le az MTK Budapestet a negyeddöntőben.

Magyar Kupa-aranyérmes csapatunk csütörtök este immár harmadszor csapott össze az MTK Budapesttel az Extraliga negyeddöntőjében, és 2-0-s összetett vezetésünk tudatában azért léptünk pályára, hogy egy újabb sikerrel bejussunk a négy közé. 

Vezetőedzőnk alaposan felforgatta kezdőcsapatát, amiben ezúttal Király-Tálas Zsuzsanna, Vezsenyi Adrienn, Mária Zernovic, Takács Doroti, Papp Orsolya és Kump Alíz kapott helyet, a liberó Juhár Dalma volt. 

A nyitó felvonás első periódusa fej fej melletti küzdelmet hozott, de Windisch Kinga támadása után a városmajoriak két ponttal megléptek (9-11). Nem kellett sokat várnunk az egyenlítésre, a bosszantó hibák mellett szép dolgokat is mutattunk – Papp ásza után pedig átvettük a vezetést (15-14). Vezsenyi pontos támadásai követték Leiszt Máté időkérését, Takács újabb ászát követően pedig megnyugtatónak tűnt a fórunk (20-16). Válogatott átlónk jó teljesítményével végül izgalommentesen húztuk be a szettet (25-17, 1-0). 

Sok ki nem kényszerített hibával kezdtük a második játékrészt (3-5), majd Takács Doroti egy rossz talajfogás után – térdét fájlalva – csak segítséggel tudta elhagyni a pályát. Ütőnket Yuliya Boyko váltotta, és bár egy ponton vezettünk, jobbára MTK-előnyt mutatott az eredményjelző (12-13). Két ki nem kényszerített vendéghibát követően fordítottunk, majd Vezsenyi újabb jó támadásaival nyugodtan várhattuk a hajrát (19-16). Az utolsó labdamenetekre Boyko aktivizálta magát, így hiába tapadt szívósan az MTK, sorozatban a nyolcadik játszmát is mi nyertük (25-22, 2-0). 

A harmadik etap elején újra Boyko jelentkezett pár bombával, de riválisunk ezúttal sem adta könnyen magát, és jó nyitásaiból építkezve három ponttal meglépett (9-12). Athanasopoulos időkérése ellenére a következő labdamenetet is a vendégek nyerték, de 15-nél nagy nehézségek árán utolértük őket. Kifejezetten alacsony színvonalúvá vált a sok hibával tarkított mérkőzés, de legalább a hajrát ezúttal is mi kezdhettük előnyről (21-17). Leiszt másodszor is magához hívta övéit, de ezzel is csak elodázni tudta csapatunk elődöntőbe jutását (25-19, 3-0).

Folytatás várhatóan április 13-án, a Szent Benedek RA-UTE, vagy a Nyíregyháza-Kaposvár párharc továbbjutója ellen. 

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
MTK Budapest
(17, 22, 19)

Folyondár utca, 100 néző. Vezette: Szabó P., Mezőffy

Vasas: Zernovic 6, Papp O. 6, Vezsenyi 17, Takács D. 5, Kump 3, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Boyko 11, Török. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos 

MTK: Windisch 10, Tatár 10, Tettamanti 6, Boskó 5, Giommarini 5, Kilyénfalvi 4. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Petri , Borsos . Vezetőedző: Leiszt Máté 

A párharc végeredménye: 3-0 a Vasas javára. 

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Azt kívánom, hogy inkább veszítettük volna el a mérkőzést, és Doroti ne sérült volna meg... Ezen kívül nem igazán tudok mit mondani, örülök az elődöntőbe jutásnak és annak, hogy a negyeddöntőben eddig kevesebbet játszók is megmutatták, számíthatok rájuk.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató