Másodszor is legyőztük az MTK-t

Ezúttal is 3-0-ra győztük le fővárosi riválisunkat.

Csapatunk hétfő este a Budaörsön az MTK Budapest elleni negyeddöntő második mérkőzését vívta. Az első összecsapáson odahaza 3-0-ra nyertünk.

Együttesünkbe visszatérhetett betegsége után Török Kata, és Ayshan Abdulazimova is ott volt a pálya szélén, igaz, ő még különmunkát végzett.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőjében Fábián Fanny, Taylor Bannister, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Papp Orsolya és Kalicanin Sanja kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Az első mérkőzéshez hasonlóan nálunk Bannister, odaát Windisch Kinga termelte a pontokat a mérkőzés elején, és bár három ponttal hamar megléptünk, az MTK 11-nél utolért bennünket, majd fordított is, mert dekoncentráltan röplabdáztunk. Két hazai hibának is köszönhetően Leiszt Máté időkérésnél újra hárompontos Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző, majd Fábián ásza után plusz ötről várhattuk a hajrát (15-20). Ebben nem tudott közelebb zárkózni a rivális, így megnyertük az első felvonást (19-25, 0-1).

A második szettet is mi kezdtük jobban, de ezúttal hamarabb tudtak fordítani a hazaiak (7-6). Ezekben a percekben szélső ütőink szerezték pontjaink nagyját, az ő vezérletükkel hamarosan öttel megléptünk (9-14). Bannister blokkja után Papp ászt nyitott, az MTK játékosai pedig képtelenek voltak elütni a labdát a sáncunk mellett (9-17). Amikor négyre zárkózott az MTK – mivel mezőnyben és támadásban sem teljesítettünk megfelelően -, érkezett Király-Tálas Zsuzsanna és Vezsenyi Adrienn, de a következő labdamenet elvesztése után Athanasopoulos időt kért (16-19). Boyko és Papp pontjaival sikerült elforognunk, de 17-23 után sorozatban négy labdamenetet nyert az MTK, így másodszor is időt kértünk. Egyenlítettek a hazaiak, sőt 26-25-nél szettlabdához is jutottak, ám két egymás követő out támadással eltékozolták a lehetőségüket, így megdupláztunk előnyünket (26-28, 0-2).

A harmadik felvonásra is nyögvenyelős maradt a játékunk, így 7-6-nál újfent MTK-előnyt jegyezhettünk fel. A városmajoriak a mérkőzés legnagyobb különbségét alakították ki a maguk javára (11-7), edzőnk játékmegszakítását követően azonban sikerült egyenlítenünk (13-13). Ekkor Leiszt rendelte magához övéit, de együttese csak két újabb elveszített labdamenet után tudott kikeveredni a hullámvölgyből. Kalincanin blokkját követően közel kerültünk a mérkőzés megnyeréséhez (16-19), amely végül 81 perc után, egy rossz hazai feladással jött össze (19-25, 0-3).

Folytatás csütörtökön 19 órakor a Folyondár utcában, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc harmadik összecsapásán.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

0
MTK Budapest
3
Vasas Óbuda
(-19, -26, -19)

Illyés-Aramis Sportcsarnok, 110 néző. Vezette: Halász E., Szarka

MTK: Tatár 7, Tettamanti 5, Boskó 1, Giommarini 4, Kilyénfalvi 15, Windisch 14. Csere: Szalai A., Weidemann (liberók), Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Boyko 13, Papp O. 5, Bannister 17, Zernovic 12, Kalicanin 7, Fábián 2. Csere: Bamba (liberó), Kump 1, Király-Tálas, Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Egyáltalán nem vagyok elégedett a ma látottakkal, egy, a bajnoki címről álmodó csapat nem engedhet magának olyan hullámvölgyeket, mint amikbe ma kerültünk többször is. A második szett végjátékában Aliz két jó szervával megmentett minket a játszmavesztéstől, de nem lehet ilyen dekoncentráltan röplabdázni. Mentálisan és fizikálisan is fáradtak vagyunk, többen is betegséggel küzdenek vagy küzdöttek, ez látszik is rajtunk, de ezen felül kell tudni emelkedni. Bízom benne, hogy csütörtökön le tudjuk zárni a párharcot.
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató