Egy lépéssel közelebb

Csapatunk háromjátszmás sikerrel kezdte az MTK Budapest elleni negyeddöntőt.

Friss Magyar Kupa-aranyérmes csapatunkra a rájátszás negyeddöntőjében az MTK Budapest várt, az első, pénteki mérkőzésen a Folyondár utcában. 

A két csapat alapszakasz-mérkőzéseit 3-0-ra nyertük, Giannis Athanasopoulos vezetőedzőnek azonban a hét során több problémával is szembe kellett néznie: Ayshan Abdulazimova hátpanaszai, Török Kata, Király-Tálas Zsuzsanna és Papp Orsolya pedig betegség miatt nem tudott részt venni az edzéseken, előbbi kettő a mérkőzést is csak otthon nézte. 

Vezetőedzőnk kezdőjében így aztán Fábián Fanny, Taylor Bannister, Mária Zernovic, Yuliya Boyko, Papp és Kalicanin Sanja kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt. 

Fotó: Makó Éva

Koncentrált játékkal kezdtük a mérkőzést, de az MTK nem adta könnyen magát, és főleg az előző idényben még Vasas-játékos Windisch Kinga támadásaival három-négy ponton tartotta a különbséget (11-8). Később a játékunk egyre inkább rendezetlenné, támadásaink pedig esetlegessé váltak, így Athanasopoulos kért előbb időt (13-12). Boyko tett arról, hogy ne fordítsanak a több játékosukat szintén nélkülöző városmajoriak, de edzőnknek hamarosan kettőt kellett cserélnie, mert az MTK átvette a vezetést (14-15). Papp blokkja után Leiszt Máté rendelte magához tanítványait (18-16), nálunk visszajött Fábián és Bannister, majd a hajrában újfent magabiztosnak tűnő előnyt alakítottunk ki (23-19). Az utolsó labdamenetekben már nem kellett izgulnunk (25-20, 1-0). 

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az előző: hamar megléptünk pár ponttal Bannister és Boyko révén, az MTK ezt követően Kilyénfalvi Zsófia és Windisch akcióival tartotta magát (11-7). Amikor utóbbi ütött egy outot, majd Fábián leblokkolta, Leiszt időt kért (16-11). Tovább növeltük előnyünket, kisvártatva újra érkezett Király-Tálas Zsuzsanna és Vezsenyi Adrienn, majd Takács Doroti és Kump Alíz is lehetőséget kapott (21-14). A hajrá most sem tartogatott izgalmakat, megdupláztuk előnyünket (25-16, 2-0). 

A harmadik etapra visszatértek a kezdőjátékosok, és ezúttal annyit változott a helyzet, hogy egy ideig az MTK vezetett (5-7). Bannister támadásaival egalizáltunk, Zernovic ütésével pedig már mi voltunk kétpontos fórban (9-7). Néggyel megléptünk, amikor feltámadt a városi rivális és jó nyitásaira alapozva visszazárkózott (13-11). Továbbra is amerikai és szlovák légiósunk húzta csapatunk szekerét (18-13), az újabb MTK-s időkérés után nem sokkal azonban lezártuk a mérkőzést, így nálunk az előny az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban (25-15, 3-0). 

Folytatás jövő hétfőn 17.15 órakor Budaörsön, a második mérkőzéssel. 

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

3
Vasas Óbuda
0
MTK Budapest
(20, 16, 15)

Folyondár utca, 100 néző. Vezette: Horváth M., Szabó P.

Vasas: Zernovic 13, Papp O. 7, Bannister 19, Boyko 8, Kalicanin 6, Fábián 1. Csere: Bamba (liberók), Vezsenyi 1, Király-Tálas 2, Kump 2, Takács D. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Varga B. 3, Tettamanti 4, Boskó 1, Tatár 6, Kilyénfalvi 5, Windisch 15. Csere: Szalai A. (liberó), Weidemann, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nagy sikerek után mindig nehéz maximális koncentrációval pályára lépni, ez a mai meccs elején nekünk sem sikerült. Szettről szettre javult azonban a teljesítményünk, összesítésben így 1-0-ra vezetünk, de holnaptól készülünk a második találkozóra, mert idegenben még nehezebb dolgunk lesz, mint ma volt.
Giannis Athanasopoulos

 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató