Megvan a 14. Magyar Kupa-győzelem!

Négy szettben kerekedtünk a Szent Benedek RA fölé az Érd Arénában!

Csapatunk szombat este az Érd Arénában a Magyar Kupa döntőjében a Szent Benedek RA-val találkozott.

A két csapat bajnokijan odahaza 3-2-re kikaptunk, idegenben azonban 3-1-re nyertünk.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző kezdőjében Fábián Fanny, Taylor Bannister, Török Kata, Yuliya Boyko, Ayshan Abdulazimova és Kalicanin Sanja kapott helyet, a liberó Juhár Dalma volt.

Remekül kezdtünk, Bannister és Boyko pontjai után az elenfelet edző Dejan Desnicának hamar időt kellett kérnie (6-2). Pontosabban és agresszívabban röplabdáztunk a balatonfüredieknél (11-6), akik ezúttal sem igazán bírtak Bannisterrel. Két hibánkkal zárkózott a rivális, majd egy maratoni labdamenet után ki is egyenlített (16-16). Egy ponttal később a fürediek vezettek, de Török két támadását követően így is Desnicának akadt mondanivalója (20-17). A hajrá újra Bannisterről szólt, négy szettlabdához juttatta csapatunkat, az utolsót az ő támadásával használtuk ki (25-23, 1-0).

A második etapot a feladót cserélő fürediek kezdték koncentráltabban (1-5), így nálunk is új irányító, Király-Tálas Zsuzsanna érkezett. Bannister vízfakasztó támadásai ellenére is növelni tudta előnyét a SZBRA, mert ezekben a percekben pontatlanok voltunk, és mezőnyben sem tudtunk extrát hozni (6-11). Hamarosan Boyko helyére Mária Zernovic érkezett, de a fürediek alaposan kinyitották lányainkat (7-15). Takács Doroti is beszállt, de a nyitásfogadásunk darabjaira hullott, így pedig a rivális tízzel elhúzott. Athanasopoulos visszavitte Törököt, beküldte Bamba Yurikát, és mivel a játékunk végre stabilabbá vált, felcsillant a remény egy nagy fordításra. Mínusz kettőig eljutottunk, de tobbre nem futotta erőnkből (22-25, 1-1).

A harmadik játszmára maradt Király-Tálas és Bamba, de visszajött Boyko. Az addig gyengén teljesítő Abdulazimova egymás után három pontot szerzett, Desnica pedig azonnal időt kért (7-4). Tartottuk a különbséget, sőt, Török támadásbefejezése után már öt volt közte (14-9). Az újabb füredi játékmegszakítás ellenére tartottuk a különbséget, de amikor elkövettünk pár butaságot, a hajrában belátható közelségbe kerül a rivális (22-20), ennek ellenére végül nem kellett izgulnunk (25-21, 2-1).

A negyedik játékrészt is mi indítottuk jobban, de ellenfelünk szinte azonnal ledolgozta négypontos hátrányát. Bamba a mérkőzés legszebb mentését mutatta be, ami után a pont is a miénk lett (6-6), kisvártatva Boykót újra Zernovic váltotta. A fürediek több ingyenponttal segítettek bennünket (12-8), de amikor már úgy tűnt, révbe érhetünk, ellenfelünk utolsó erőtartalékait mozgósítva három pontra visszajött (18-15). Időt kértünk, amivel sikerült megállítani a füredi rohamot, így hamarosan a szakosztály történetének 14. kupagyőzelmét ünnepelhettük (25-19, 3-1)!

Folytatás jövő pénteken 19 órakor az Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésn az MTK Budapesttel találkozunk a Folyondár utcában.

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ

3
Vasas Óbuda
1
Szent Benedek RA
(23, -22, 21, 19)

Érd Aréna, 1800 néző. Vezette: Szabó P., Tillmann

Vasas: Török 16, Kalicanin 6, Bannister 30, Boyko 8, Abdulazimova 7, Fábián. Csere: Juhár, Bamba (liberók), Király-Tálas 3, Zernovic 8, Takács D., Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Bleicher, Savovic 18, Koprivica 6, Stijepic 12, Kiss G. 11, Jimerson 9. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 3, Vacsi 9. Vezetőedző: Dejan Desnica

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Gratulálok a játékosoknak, egyben pedig köszönöm nekik az eddig elvégzett munkát. Szeretném külön megköszönni a stábomnak és Jámbor Jánosnak is, mert nélkülük nem tudnánk sikeresek lenni. Fantasztikus szurkolótáborunk van, kösöznjük, hogy együtt ünnepeltek velünk!
Giannis Athanasopoulos

 

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató