A cél az aranyérem!

Kiélezett mérkőzésre van kilátás a Szent Benedek RA elleni, szombati kupadöntőben.

Szombaton 19 órától a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén, az Érd Arénában, a Magyar Kupa fináléjában lépünk pályára.

Az ellenfelünk az a Szent Benedek RA lesz, amellyel a mostani idényben kétszer találkoztunk: a szezonnyitón 3-2-re a rivális győzött a Folyondár utcában, míg a tapolcai második mérkőzesen 3-1-es sikerrel vágtunk vissza.

A balatonfürediek keretében felnőtt (Kiss Gréta, Bleicher Réka) és utánpótlás-válogatott (Baksa Panna) játékosok mellett rengeteg szerb – szám szerint hat -, illetve két amerikai idegenlégiós szerepel, akikből ütőképes együttest gyúrt össze Dejan Desnica, az ugyancsak szerb vezetőedző.

A fürediek a bajnoki alapszakaszban 10/4-es győzelmi mutatóval, 30 ponttal harmadikként zártak, a nagy riválisok közül rajtunk kívül a mögöttük végezett Nyíregyházát tudták legyőzni. A Magyar Kupában az NB I-es Veszprém után az Újpestet, majd a címvédő Fatumot búcsúztatva jutottak el Érdre, és már a fináléba kerüléssel is történetük legnagyobb sikerét érték el.

A mieink az NB II-es Tatabánya legyőzésével kezdték a sorozatot, a negyeddöntőben kettős győzelemmel vágtak vissza a Kaposvárnak az egy évvel korábbi, ugyancsak negyeddöntős fiaskóért, majd az elődöntőben a Békéscsaba ellen öt szett után ünnepelhettük a fináléba kerülést.

Az MK-döntőbe 2020-as diadalunk után tértünk vissza: két évvel ezelőtt sokáig emlékezetes mérkőzésen, Nyíregyházán győztük le 3-1-re az előtte lévő két idényben kupagyőztes nyírségieket, elhódítva tőlük a serleget.

Érdről ezzel szemben nincsenek túl jó emlékeink: az itt lejátszott kupafinálék közül mindkettőt 3-0-ra veszítettük el a Békéscsabával szemben, a második, 2017-es különösen fájó vereség volt, amikor a harmadik játszmában 25-6-tal gázolt át rajtunk a viharsarki együttes. A következő két évben aztán azért nekünk is jutott némi öröm az Érd Arénában: előbb még Jókay Zoltánnal, majd Jakub Gluszakkal szereztünk itt bronzérmet.

A 2019-2020-as szezonban aztán volt lehetőségünk megkedvelni a csarnokot, ugyanis klubunk történetének első Bajnokok Ligája-főtáblás összecsapásait itt vívtuk: előbb a Nantes, majd az Alba Blaj, végül a klubvilágbajnok Conegliano látogatott Magyarországra.

Lányaink egész héten elszántan készültek, a cél pedig egyértelmű: megszerezni a Vasas történetének 14. Magyar Kupa-diadalát!

Bízunk abban, hogy minél több szurkoló, érdeklődő a döntőt választja majd szombat esti programnak, és a lányok igazi kupahangulatban, telt ház előtt léphetnek pályára!

A jegyek az Érd Aréna honlapján (erdarena.hu) elővételben, valamint a helyszínen is kaphatók. A teljes árú belépők 2000, a kedvezményesek 1200 forintba kerülnek, és a 16 órakor kezdődő Nyíregyháza-Békéscsaba bronzmérkőzésre is érvényesek.

A finálét az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató