Athanasopoulos: agresszívan kell játszanunk

Vezetőedzőnk szerint elsősorban a mentális tényezők fognak dönteni a kupadöntőben.

Csapatunk szombaton a szezon második döntőjében, a Magyar Kupa fináléjában lép pályára Érden a Szent Benedek RA ellen.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző szerint együttesének elsősorban mentálisan kell erősnek lennie a 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

„Nyerni szeretnénk, de a mérkőzés előtt mindkét csapatnak ötven százalék esélye van arra, hogy elhódítsa a trófeát. Szezon eleje óta azon dolgozunk, hogy a nehéz helyzetekben is egységesek legyünk, és úgy vissza tudjunk jönni minden helyzetből, ahogy azt pont a mostani riválisunk ellen tettük az idegenbeli bajnoki mérkőzésen” – utalt a tapolcai összecsapásra a görög tréner.

„Nyilván a taktikai és a fizikális felkészítés is fontos, de mindkét együttes jól ismeri már a másikat. Az biztos, hogy agresszívan kell röplabdáznunk, minden játékelemben megfelelő teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük a Balaton-partiakat” – fogalmazott Athanasopuolos.

A szakember reményét fejezte ki, hogy sikerül megismételnünk a Közép-európai Liga döntőjében mutatott jó játékot, mert minden játékos keményen, koncentráltan dolgozik a cél érdekében.

„A szezon elejétől kezdve azt szerettük volna, hogy minden játékos azonos szinten legyen, és több felállásban is hatékonyan tudjunk játszani. A sok mérkőzés ebben sokat segített, 15 jó röplabdázónk van, mert bárki becserélése új ritmust tud adni egy-egy mérkőzésnek” – utalt a keret minőségére, és a rengeteg variációs lehetőségre edzőnk.
Athanasopoulos a Német Kupában ötször – vezetőedzőként kétszer -, a Cseh Kupában egyszer, a görögben pedig kétszer játszott finálét, ám ez semmit nem jelent: mint azt elmondta, most is ugyanúgy izgul az összecsapás előtt, mint első alkalommal.

„Nagyon szeretnénk megnyerni a trófeát, mert tudom, hogy a klubnak és a szurkolóknak is milyen fontos ez a sorozat. Remélem, telt ház előtt léphetünk pályára, mert a játékosoknak is nagyszerű, ünnepi érzés lenne, ha 2000 ember ülne a lelátón. Az egymeccses döntőknek megvan a maga varázsa, remélem, a végén mi emelhetjük magasba a győztesnek járó serleget” – zárta Athanasopoulos.

A találkozóra már kaphatók a jegyek az Érd Aréna honlapján.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató