Visszavágtunk a Szent Benedeknek

Fordulatos, rangadóhoz méltó mérkőzésen győztünk Tapolcán a Szent Benedek RA ellen.

Együttesünk hétfőn az Extraliga nyolcadik fordulójából elhalasztott összecsapáson, a tabellán egy hellyel előtte álló Szent Benedek RA ideiglenes otthonában, Tapolcán lépett pályára.

Lányaink számára a tabellán elfoglalt helyezés mellett is duplán fontos volt a rangadó: egyrészt a nyitókörben a fürediek 3-2-re nyerni tudtak a Folyondár utcában, másrészt egy hónap múlva, Érden ez a két együttes vívja majd a Magyar Kupa döntőjét.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Fábián Fanny, Török Kata, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Az ellenfélnél hiányzott a szombati, Újpest elleni mérkőzésen megsérült utánpótlás-válogatott liberó Baksa Panna, és Dejan Desnica – némi meglepetésre – Bleicher Réka helyett az amerikai Norene Iosiát nevezte feladónak, a center pedig Tia Jimerson helyett Vacsi Evelin volt.

Magas hőfokon, jó nyitásokkal kezdett a hazai csapat, mi pedig képtelenek voltunk befejezni a támadásainkat. Görög trénerünk hamar időt kért, ennek ellenére is ötpontos füredi előnyt mutatott az eredményjelző (11-6). A nyitásfogadásunk nem működött, a SZBRA játékosai kiválóan blokkoltak, így kisvártatva feladót cseréltünk (13-7). Bannister támadásaival és ászával lopóztunk közelebb (14-12), de hiába javult fel a mezőnymunkánk, támadásban és azok előkészítésében többször pontatlanok voltunk (17-12). Ismét Bannister volt az, aki hátán vitte a csapatot, majd a hazai játékmegszakítás ellenére (19-16) Boyko eredményesen sáncolt, így újfent kettőre zárkóztunk. Egy füredi technikai hiba után már csak egy volt a csapatok között, egy újabb Boyko-blokkal 22-nél utolértük ellenfelünket, Abdulazimova sáncával pedig fordítottunk (22-23)! Eljutottunk két játszmalabdáig, de miután a másodiknál Bannister ütése centiméterekkel célt tévesztett, ellenfelünk be tudta húzni a játékrészt (27-25, 1-0).

A második felvonást is sok rontással kezdtük, Boyko helyére Zernovic jött, pár labdamenettel később pedig Király-Tálas Zsuzsannát Fábián váltotta (7-5). Ekkor szinte semmi nem működött a játékunkban, hibát hibára halmoztunk nyitásfogadásban, feladásban és támadásban is, így óriásira nőtt a különbség a felek között (12-5). Második időkérése után Papp Orsolyát is bedobta Athanasopoulos (16-7), érkezett Takács Doroti is, a felforgatott felállásban pedig valami elindult: Bannister vezérletével, Takács hathatós segítségével 20-17-re zárkóztunk. Papp blokkolt, Juhár remek mezőnyözése után Zernovic átgyötörte a labdát a hazai sáncon, így Török ászával egyenlítettünk (22-22)! Papp újabb sánca és Zernovic támadása után ismét két szettlabdához jutottunk, Bannister pedig ekkor már nem hibázott (23-25, 1-1).

Bár jól kezdtük a harmadik szettet, de ismét a hazaiak alaktottak ki először nagyobb előnyt (10-6). Újra Bannister volt az, aki a mi oldalunkon termelte a pontokat (11-10), és amikor a fürediek is segítettek nekünk, kiegyenlítettünk (15-15). Mindkét együttes jól védekezett, sok hosszú labdamenet volt, a hajrára pedig fej fej melletti küzdelem után érkeztek a felek (18-19). Támadhattunk a hárompontos vezetésért, de ennek megszerzése helyett kisvártatva nekünk kellett időt kérni (21-20). Abdulazimova blokkja után a hazaiak edzője rendelte magához tanítványait (21-22), és bár a hazaiak még kétszer egyenlítettek, Boyko pontjaival behúztuk ezt a felvonást is (23-25, 1-2).

A negyedik játszmát nem indítottuk jól, a hazaiak több ponttal megléptek, mert a feladásaink ismét pontatlanok voltak, ebből pedig nem igazán tudtunk eredményesen támadni (10-5). Király-Tálas érkezett a következő labdamenet után, és bár az ő jó nyitásainak és feladásainak is köszönhetően mutattunk némi életjelet (13-8), nem tudtuk állandósítani a jó játékunkat (15-8). Ennek ellenére is sikerült ismételten zárkózni riválisunkra, mert vagy az ütőink oldottak meg nehezebb labdákat is, vagy éppen a blokkunk zárt jól (18-15). Abdulazimova elégelte meg a hátrányt, Papp blokkal, Bannister egy bombával jelentkezett (19-18), majd amerikai átlónk volt, akinek újabb támadásával átvettük a vezetést (20-21)! Három füredi hibával meccslabdához jutottunk, amelyek közül – a hazaiak amerikai feladójának kizárása után – a másodikat Bannister 33. pontjával értékesítettük (21-25, 1-3).

Folytatás szombaton 17 órakor a Folyondár utcában, ahol a DVTK lesz a vendégünk.

———————————————————————————————————-
EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, A 8. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS:
Szent Benedek RA – Vasas Óbuda 1-3 (25, -23, -23, -21)
Tapolca, 150
néző. Vezette: Adler, Árpás

SZBRA: Vacsi 6, Stijepic 12, Kiss G. 14, Koprivica 18, Iosia 3, Savovic 17. Csere: Fáth (liberó), Jimerson 1, Lekic, Bleicher 1. Vezetőedző: Dejan Desnica

Vasas: Török 3, Kalicanin 2, Bannister 33, Boyko 10, Abdulazimova 11, Fábián. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Király-Tálas, Zernovic 8, Vezsenyi, Papp O. 5, Takács D. 2. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Dejan Desnica: – Ahogy azt vártuk, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, közönségszórakoztató volt a játék. Mindkét csapat nagyon sokat dolgozott azért, hogy megnyerje a meccset. Mindkét csapatnak voltak jó periódusai, de a szettek végén a Vasas jobb volt nálunk. Nem történt semmi tragédia, messze még a szezon vége, pénteken újra rangadó vár ránk, a Vasassal pedig folytatjuk majd a kupadöntőben. Köszönjük a tapolcai sportcsarnok munkatársainak és a szurkolóknak, hogy igazi hazai pályát teremtettek nekünk.

Giannis Athanasopoulos: – Egyik szettet sem kezdtük jól, talán túlizgulták a lányok a mérkőzést, de csapatom ma is bebizonyította, milyen tartás van benne! Egyetlen pillanatra, egyetlen állásnál sem adtuk fel a harcot, minden játszmát megnyerhettünk volna a hatalmas hátrányaink ellenére, hármat pedig sikerült is behúzni. Minden pályára lépő hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, tanúbizonyságát adtuk a mentális erőnknek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató