Ezúttal simán vertük az MTK-t

Leiszt Máté sérülések miatt tartalékos csapata nem tudta megnehezíteni a dolgunkat.

Csapatunk szombaton az MTK Budapestet fogadta a Folyondár utcában az Extraliga 11. fordulójában.

A két csapat idénybeli első mérkőzését szenvedősen ugyan, de 3-0-ra nyertük idegenben. Leiszt Máté együttese ezúttal elég foghíjasan érkezett, mindössze kilenc játékos volt bevethető állapotban ellenfelünknél.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Fábián Fanny, Yuliya Boyko, Török Kata, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Kalicanin három, Boyko kettő, csapatunk pedig nyolc pontnál járt, amikor Leiszt először időt kért (8-4). Támadásainkkal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, több mint hetven százalékos hatékonysággal fejeztük be ekkor akcióinkat (13-6), Athanasopoulos így hamarosan szinte teljes kezdőcsapatát lecserélte (19-8). Részsikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben (25-12, 1-0).

A második szettre visszatértek kezdőink, kivéve Kalicanin, akit Papp Orsolya váltott. A forgatókönyv nem változott: mi remekül támadtunk és jól blokkoltunk, az MTK-nak a nyitásfogadás mellett a ki nem kényszerített hibákkal is meggyűlt a baja, a mi térfelünkön mindössze a bosszantó nyitásrontások miatt főhetett Athanasopoulos feje (8-2). Hamarosan a hét közben Mariborban remekül teljesítő Mária Zernovic állt be Boyko helyére (10-4), majd Leiszt Máté játékmegszakítása következett. Csapatunk lendületét semmi nem törte meg, Bannister támadásával ismét tíz pontosra hízlaltuk a különbséget (19-9). Görög trénerünk kedvére cserélgethette játékosait, könnyedén dupláztuk meg fórunkat (25-12, 2-0).

A harmadik etapot Boykóval, Zernoviccsal, Pappal, Abdulazimovával, Fábiánnal, Vezsenyivel és Juhár Dalmával kezdtük, de Leisztnek így is hat labdamenet után magához kellett rendelnie tanítványait (5-1). Továbbra is közönségszórakoztatóan játszottunk, Fábián és Király-Tálas is remekül osztogatott, mindenki kivette a részét a közösből (18-9). Ezúttal is elértük a tíz pontos különbséget, és alig egy óra után úgy ünnepelhettük a három pont megszerzését, hogy a két liberón kívül minden játékosunk neve mellé került pont (25-16, 3-0).

Folytatás hétfőn egy újabb rangadón kupadöntős ellenfelünk, a Szent Benedek RA ideiglenes otthonában, Tapolcán, a Csernák Miklós Rendezvényközpontban 17 órától.

——————————————————————————

EXTRALIGA, 11. FORDULÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-0 (12, 12, 16)
Folyondár utca, 200
néző. Vezette: Varjasi, Mezőffy

Vasas: Török 7, Kalicanin 4, Bannister 7, Boyko 12, Abdulazimova 2, Fábián 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Király-Tálas 1, Vezsenyi 8, Takács D. 2, Kump 2, Papp O. 6, Zernovic 8. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

MTK: Tettamanti 7, Boskó 2, Giommarini 3, Kilyénfalvi 6, Spaethling 2, Tatár 6. Csere: Weidemann (liberó). Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS 

Giannis Athanasopoulos: – Az MTK jó csapat, ezt azonban a sok hiányzó játékosuk miatt ma nem tudták annyira bizonyítani, mint az első összecsapáson. Mi igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, amivel éltek is a játékosok, végig koncentrálva és jól röplabdáztunk. Ma még örülünk a három pontnak, de hétfőn fontos rangadó vár ránk, vasárnaptól arra készülünk.

Leiszt Máté: – A héten sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért a korábban kevesebbet pályán lévőknek jó lehetőség adódott volna a bizonyításra. Nem vagyok elégedett, mert volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor elengedtük a meccset, pedig azzal, hogy a Vasas is változtatott, talán felvillant némi esély, de így sima vereség lett a vége.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató