Egy pont Mariborban

Az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosokkal is ponttal térhettünk haza Mariborból.

Együttesünk szerdán a Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén Mariborban szerepelt. A két csapat budapesti találkozóján 3-1-re nyertünk, és bár nekünk már tét nélküli volt a mérkőzés, a hazaiak a négyes döntőbe jutásért küzdöttek.

Giannis Athanasopoulos azoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, így Vezsenyi Adrienn, Fábián Fanny, Takács Doroti, Mária Zernovic, Kump Alíz és Papp Orsolya alkotta a kezdőcsapatot, a liberó Juhár Dalma volt.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg csapatunnk egykori játékosa, a bajnok és kupagyőztes Gubicza Laura és magyar válogatott röplabdázó párja, Gergye Roland, aki a maribori férficsapatot erősíti a mostani idényben.

Az első szettet gyenge mezőnymunkával kezdtük, de a hazai oldalon két rossz feladás és egy elhibázott nyitás is a segítségünkre volt, így amikor Papp pontot érően sáncolt, mi vezettünk kettővel (9-11). A maribori időkérés után hamarosan újabb sikeres Vasas-blokk és hazai játékmegszakítás következett (8-12), előnyünket pedig kreatív támdójátékunknak köszönhetően még növelni is tudtuk (13-18). A hajrában is magabiztos maradt a fölényünk, így simán kerültünk előnybe (20-25, 0-1).

A második játékrészt is mi kezdtük precízebb játékkal, Fábián nagyszerűen szolgálta ki társait, akik kiválóan éltek is a remek labdákkal (5-8). A Maribor jó néhányszor megközelített bennünket egy-két pontra, de ekkor mindig volt valaki, aki vagy egy jó szervával, vagy egy sikeres blokkal, vagy egy életerős támadással elmozdította a csapatot a holtpontról (12-15). Amikor nyitásfogadásban elbizonytalanodtunk, egyből fordítottak a hazaiak (17-16), de előbb Vezsenyi, majd Zerovic bombázott a mariboriak térfelére, így a véghajrá szlovén időkéréssel és Vasas-előnnyel kezdődött (19-20). Nem engedett minket egy-két pontnál messzebb vendéglátónk, de ez is elég volt arra, hogy eljussunk két szettlabdáig. Ezek mindegyikét elrontottuk, a Maribor pedig második lehetőségével élve egyenlített (27-25, 1-1).

A harmadik szettben is mi kerültünk hamarabb többpontos előnybe, Papp jó támadását és sikeres blokkját követően hárommal vezettünk (8-11). Két ászt kaptunk egymás után, de gyorsan rendeztük a sorokat, így Fábián ledobott átjövő labdája után Bruno Najdic kért időt (13-16). Ekkor már jól játszottak a hazaiak, akik ismét egyenlítettek, majd amikor Lorber Fijok támadásával a vezetést is átvették, Athanasopoulos időt kért (18-17). Négy labdamenettel később ismét mondandója volt vezetőedzőnknek (21-18), a centereinket ekkor a korábbinál jóval kevesebbszer használtuk. Zernovic blokkoutjával mínusz egyre zárkóztunk, majd ezúttal a mariboriak tették meg nekünk azt a szívességet, amit mi nekik egy szettel korábban: 23-22-es vezetésük után kettőt hibáztak, így Vezsenyi blokkja újabb részsikert ért számunkra (23-25, 1-2).

Gyengén kezdtük (6-2), de annál jobban folytattuk (6-6) a negyedik etapot, a folytatás pedig fej fej melletti küzdelmet hozott. Odaát Lorber Fijok és Monika Potokar, nálunk Papp, Vezsenyi és Zernovic szállította a pontokat, de Takács két jó támadása is kellett ahhoz, hogy ne nőjön kettőnél nagyobbra a hátrányunk (14-13). Egy hosszúra szálló labdánk után nekünk kellett előbb időt kérni, Takács ászát követően azonban megint csak egy volt közte (17-16). A hajrá előtt sikerült egyenlítenünk, de amikor beleugrottunk a hálóba, ismét meg kellett szakítanunk a játékot, mert vészesen közel kerültünk a döntő szetthez (22-19), amit végül ennek ellenére sem tudtunk elkerülni (25-22, 2-2).

A rövidített játékrész maribori pontokkal kezdődött, de Zernovic életerős, majd okos támadása után, több bravúros, egykezes mentésnek is köszönhetően fordítottunk (6-7). A hazai időkérést követően a térfélcserénél is eggyel mentünk, de hamarosan már a Maribor vezetett (10-8). A hajrá nem hozott újabb fordulatot, így nagyot küzdő csapatunk egy ponttal térhetett haza a 140 perces összecsapást követően (15-11, 3-2).

Folytatás szombaton 17 órakor a Folyondár utcában, ahol az MTK Budapest lesz a vendégünk.

———————————————————————————————————-
KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ALAPSZAKASZ
Nova KBM Branik Maribor (szlovén) – Vasas Óbuda 3-2 (-20, 25, -23, 22, 11)
Maribor, 120
néző. Vezette: Vedric, Jurkovic (horvátok)
Maribor: Lorber Fijok 28, Bracko 6, Ramic 13, Potokar 18, Velikonja Grbac 16, Pogacar 4. Csere: Cikac (liberó), Augustinovic. Vezetőedző: Bruno Najdic
Vasas: Zernovic 24, Papp O. 11, Vezsenyi 25, Takács D. 11, Kump 10, Fábián 1. Csere: Juhár (liberó), Bannister, Abdulazimova. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Giannis Athanasopoulos:
– Nem könnyű olyan felállásban játszani, amelyben nem szoktunk túl sokszor, éppen ezért nem lehetek elégedetlen csapatom teljesítményével. A második szett elvesztéséért kár, de a harmadikban sikerült vesztes állásból fordítanunk. A mérkőzést nem sikerült megnyernünk, de a lányok végig harcoltak, és így is értékes tapasztalatokat szereztünk. A későbbiekben minden játékosra szükségünk lesz, ezért is fontos, hogy mindenki jó formában legyen és annyit játsszon, amennyit csak lehet.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató