A bajnok otthonában győztünk!

Hatalmas, ötjátszmás mérkőzésen győztünk a címvédő Fatum-Nyíregyháza vendégeként az Extraligában.

Csapatunk vasárnap este az Extraliga 10. fordulójának rangadóján a címvédő Fatum-Nyíregyházához látogatott.

A két csapat idénybeli első mérkőzését mi nyertük 3-0-ra a Folyondár utcában.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Király-Tálas Zsuzsanna, Yuliya Boyko, Török Kata, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Sok hibával kezdődött a találkozó, mi nyugodtunk meg hamarabb, Bannister támadásai és néhány pontos blokkunk után a hazaiakat irányító Németh Szabolcs így időt kért (9-13). Amerikai átlónk mellett a többiek jól teljesítettek, és bár a hazaiak többször is feljöttek mínusz egyre, Némethnek újfent négypontos differenciánál kellett magához rendelnie tanítványait (15-19). A hazaiak ingyenpontokkal is segítettek bennünket, Király-Tálas nyitósorozata pedig eldöntötte az első szettet (16-25, 0-1).

Abdulazimova támadása és Bannister hálóról lecsorgó ásza adta meg a második felvonás alaphangját, de mivel a hazaiak is összeszedettebben röplabdáztak, nem alakult ki nagy különbség a felek között (7-8). Török sáncolt kétszer is jól, Némethnek mondanivalója akadt (7-11), de együttese nyitásfogadása hagyott kívánni valót maga után. Akadtak nekünk is hibáink, így ötpontos különbségről ismét feljött kettőre a Fatum, de Nikola Radosova – számunkra – a lehető legjobbkor hibázta el a nyitást (13-16). A hajrára sem változott a különbség, és bár voltak szép megmozdulásai a hazai csapatnak is, nem kellett izgulnunk (21-25, 0-2).

A következő játékrész elején sem, csak épp ellenkező előjellel: az első négy labdamenet a nyírségieké lett, így Athanasopoulos beküldte Fábián Fannyt. Nem tudtuk csökkenteni a különbséget, így görög vezetőedzőnk nem sokkal később időt is kért (11-6). Boykót Mária Zernovic váltotta, de a játékunk nem emlékeztetett a korábbira (15-9), a hazaiak pedig megtalálták a nyerőnek tűnő taktikát. Bambát Juhár Dalma váltotta, Papp Orsolya is beállt, egy labdamenettel később Takács Doroti, majd Vezsenyi Adrienn és Kump Alíz is, a játszma azonban tükörsimán lett a hazaiaké (25-15, 1-2).

A negyedik felvonásra visszajött a kezdőnk, de a játék képe nem változott: ezúttal 5-2-es rohammal kezdett a házigazda. Ötpontos nyíregyházi fórnál Bannister rázta meg magát, Abdulazimova sánca így az egyenlítést jelentette (8-8). Úgy tűnt, sikerült újra beindítani a játékunkat, egy hosszú labdamenet megnyerése után kettővel vezettünk, de hamarosan fordított a hazai együttes (14-13). Pintér Andrea két ászt szervált egymás után, Athanasopoulos így időt kért (17-13). Egy ponttal később Papp váltotta Kalicanint, ötpontos különbségről pedig épp az ő blokkjával sikerült elmozdulnunk. Bannister támadásával felcsillant a remény (19-18), Ralica Vasziljeva széleset ütött, Török sáncával pedig már mi vezettünk (19-20). A véghajrá egyenlőről indult, de két ki nem kényszerített hibánk sokba, konkrétan a játszmába került… (25-22, 2-2).

A rövidített felvonást sem indítottuk jól (3-0), Fábián beállt, két pontot szereztünk, és bár sokáig tartottuk a minimális különbséget, a térfélcserénél 8-5-öt mutatott az eredményjelző. Fábián szerváival egalizáltunk, Kalicanin blokkja után pedig Németh kért időt (8-9). A következő pont is a miénk lett, de a Fatum ismét kiegyenlített. Boyko előbb egy remek támadással leforgott nyitni, és többet el sem jött onnan: két ásszal készítette elő Bannister blokkpontját, majd hátsó sorból ő értékesítette első mérkőzéslabdánkat – két nagyon értékes pontot szereztünk (10-15, 2-3).

Folytatás szerdán este Mariborban az utolsó alapszakasz-mérkőzésünkön a Közép-európai Ligában.

————————————————————————————————

EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 2-3 (-16, -21, 15, 22, -10)
Continental Aréna, 350
néző. Vezette: Halász T., Bátkai-Katona

Nyíregyháza: Radosova 20, Lászlop 1, Radonjic 2, Vasziljeva 21, Pintér 13, Cicic 5. Csere: Tóth F. (liberó), Glavinic 11, Bodovics 4, Tóth D. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Török 10, Kalicanin 7, Bannister 21, Boyko 13, Abdulazimova 10, Király-Tálas 3. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Vezsenyi, Zernovic 1,Fábián 1, Papp O., Takács D., Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Németh Szabolcs: – Büszke vagyok a lányokra mert 0-2-ről felálltak, és az ötödik szettben is vezettünk féltávnál, de sajnos a vége nem sikerült. A döntő szett már kicsit lutri is, ebből most a Vasas jött ki jobban. A harmadik és a negyedik játszmában nyújtott játékunkra lehet építeni, csütörtökön újabb rangadó vár ránk, ahol olyan teljesítmény kell mint ebben a két játékrészben.

Giannis Athanasopoulos: – Az első két szettben remekül játszottunk, utána azonban érthetetlenül visszaesett a teljesítményünk, igaz, az ellenfélé pedig feljavult. Az utolsó játszmában is vesztésre álltunk, de csapatom ma is bebizonyítottta, mekkora tartás van benne, hiszen 5-8 után fordítani tudtunk. Mentálisan, fizikálisan és érzelmileg sem volt egyszerű felépíteni a lányokat a békéscsabai kupasikert követően, de úrrá tudtunk lenni a problémáinkon. Rengeteg mérkőzés vár ránk a következő napokban, megpróbálunk mindegyikből tanulni, ma egy nagyon erős ellenfelet sikerült legyőznünk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató