Pont nélkül Kamnikban

Csapatunk nem tudott meglepetést okozni az alapszakasz-győztes otthonában.

Együttesünk szerdán a Közép-európai Ligában az alapszakasz-elsőségre való esély megőrzésének céljával, a Calcit Kamnik otthonában lépett pályára.

Csapatunkba a múlt héthez képest szinte mindenki visszatért, az ezúttal még nem utazó Bamba Yurika és Vezsenyi Adrienn is újrakezdte már az edzéseket.

A két együttes első mérkőzésén, odahaza 3-2-re kaptunk ki riválisunktól.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Taylor Bannister, Fábián Fanny, Yuliya Boyko, Török Kata, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Juhár Dalma volt.

Bár a találkozó legelején nálunk volt az előny, egymás után többet hibáztunk, így Fatoumatta Sillah remek, majd szerencsés ásza után görög edzőnk időt kért (10-7). Ötpontos hátrányban Törököt Mária Zernovic váltotta, nem sokkal később pedig hosszú labdamenetben több szép védekezést is bemutatva mínusz kettőre zárkóztunk (16-14). A következő pont is a miénk lett, de egy rosz fogadásunk után ismét Athanasopoulosnak volt mondanivalója (19-16). Bár a hajrában még egyszer feljöttünk két pontra, a kevesebbet hibázó és precízebben röplabdázó Kamniké lett a nyitó felvonás (25-21, 1-0).

A második etapra Zernovic maradt, de ismét két elrontott nyittással kezdtünk. Sokszor esetlegesek voltak a támadásaink, pedig a hazaiak is megtették azt a szívességet, hogy belehibáztak a labdamenetekbe. Ez azonban csak arra volt elég, hogy két-hárompontos különbségen tartsuk a riválist, így hamarosan Király-Tálas Zsuzsanna váltotta Fábiánt. A hazaiak remekül blokkoltak, ennek ellenére több hosszú labdamenet is kialakult, mert legtöbbször a mi védekezésünk is rendben volt (14-13). Sorozatban három hazai pont következett, a Kamnik életerős támadásaira nem mindig volt ellenszerünk, de miután ötpontos előnyüknél egymás után négy technikai hibát vétettek a hazai játékosok, a hajrára maradt esélyünk (21-20). A következő négy labdamenetből háromban ezúttal mi bakiztunk, így megduplázták előnyüket a végig vezető hazaiak (25-22, 2-0).

A harmadik szettet Papp Orsolyával kezdtük – Kalicanint váltotta -, és maradt Király-Tálas is. Szorosan alakult a felvonás első harmada, mert egy ideig a gyenge nyitásfogadásunk ellenére is hatékonyabban támadtunk. Amikor a hazai támadók – a gambiai Sillah mellett főleg a kanadai center Lucille Charuk – aktivizálták magukat, villámgyorsan elhúztak négy egységgel (12-8). Kump Alíz jött Abdulazimova helyett, Takács Doroti pedig a fogadásban gyengélkedő Zernovicot váltotta. Úgy tűnt, Athanasopoulos megtalálta a szerdai legjobb csapatát, mert Boyko vezérletével utolsó rohamra indultunk: 16-9 után volt pár szép mezőnyözésünk és a hazaiak is besegítettek, így Bannister pontjaival 20-19-nél – szinte a semmből – már mi vezettünk! Itt azonban újfent elfogyott a tudományunk, a Kamnik rendezte sorait és megnyerte a mérkőzést (25-21, 3-0).

Folytatás szombaton 17 órakor a Folyondár utcában, ahol az Extraligában az 1.MCM-Diamant Kaposvár érkezik.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ALAPSZAKASZ

3
Calcit Kamnik
0
Vasas Óbuda
(21, 22, 21)

Calcit Kamnik (szlovén)-Vasas Óbuda 3-0 (21, 22, 21)
Kamnik, 20
néző. Vezette: Kramar Šandl, Vedris (horvátok)

Kamnik: Mihevc 2, Kostic 7, Radiskovic 7, Charuk 17, Pavlovic Mori 7, Sillah 20. Csere: Janezic (liberó), Cizman 1, Lenart, Zorman. Vezetőedző: Gregor Rozman

Vasas: Boyko 9, Kalicanin 3, Bannister 19, Török 3, Abdulazimova 2, Fábián 1. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 5, Király-Tálas, Papp O., Kump 1, Takács D. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Nem a megszokott szintünkön teljesítettünk ma, olyan volt, mintha nem érkeztünk volna meg erre a találkozóra. A mezőnyfeladásokkal sok problémánk volt és támadásban sem igazán találtuk a megoldásokat. Nem szeretnék kifogásokat keresni, de az sem segített, hogy múlt héten hét emberünk hiányzott. Holnaptól még keményebben kell dolgoznunk, mert nagyon fontos találkozók várnak ránk a folytatásban
Giannis Athanasopoulos

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató