Jámbor Cili nagy napja

Jámbor Cecília, azaz Cili 15 évesen, nemzetközi mérkőzésen mutatkozott be a Vasasban.

A magyar röplabdázás egyik legnagyobb tehetsége, a mindössze 15 éves Jámbor Cecília a rá jellemző mosollyal az arcán, bármiféle megilletődöttség nélkül, szettlabdánál lépett pályára első felnőtt tétmérkőzésén a Vasasban. Cili nyitott egy jót, majd a mezőnyben kivédekezett labdájából zártuk le a játékrészt.

"Az egyik fő tulajdonságom, hogy akkor is mosolygok, ha zavarban vagyok, de nagyon élveztem, hogy ha egyelőre csak két napra is, de a felnőttcsapat tagja lehettem" – mondta honlapunknak Kőnig Gábor tanítványa, aki a mérkőzés minden szettjében beállt és egy pontot szerzett is.

"Először igencsak meglepődtem, hogy Giannis rám mutatott a cseresarokban, de örültem, hogy megmutathatom magam. Izgultam, hogy ne rontsam el a szervát, de amikor elkezdődött a labdamenet, már felvettem a normál meccsritmust. A játék gyorsasága annyira nem lepett meg, mert Gáborral is ezt gyakoroljuk az edzéseken, az pedig, hogy a játékosok fizikai fölényben vannak, természetes, hiszen jóval idősebbek nálam. Azon dolgozunk nap mint nap, hogy mi is eljussunk erre a szintre" – mondta Jámbor.

A fiatal röplabdázónak ez a tizedik idénye, a KRA-ból négy évvel ezelőtt igazolt át a Vasasba, döntésének helyességét pedig rohamos fejlődése mellett az is alátámasztja, hogy egykori csapattársai szinte kivétel nélkül "utánajöttek" a Folyondár utcába.

"A lányok a felnőtt csapatban az első pillanattól kezdve nagyon kedvesek voltak velem, végig segítettek. Két rövidebb, átmozgató edzésen vehettem részt, a kezdeti izgalom alól ott is sikerült hamar felszabadulnom. A meccsen több lehetőséget kaptam, mint amire számítottam, amiért nagyon hálás vagyok Giannisak. Az pedig külön öröm volt, hogy a csapattársaim eljöttek és hangosan biztattak már a bemelegítés alatt is" – mondta Cili, aki szerint nagy előny, hogy ugyanazokkal a társakkal játszik évek óta, mert így nagyon jól ismerik egymást és pontosan tudják, a mélypontokból mivel lehet kisegíteni a másikat.

Fiatal ütőnk tavaly tavasszal a saját korosztályában (U15) arany-, az eggyel idősebbek között (U17) bronzérmet nyert. Idén is kettős terhelésnek vannak kitéve, hiszen az U17 mellett az U19-ben is elindultak, a két korosztályban eddig összesen egy vereségük van. Cili kijelentette, a saját korcsoportjukban egyértelműen az aranyéremért küzdenek, az ifik között pedig szeretnének dobogóra állni.

"Szeretnénk megmutatni, hogy jövőre akár már egy felnőtt bajnokságban is megállnánk a helyünket. Az a cél, hogy évről évre jobb meccseket játsszunk. Hosszú távon is a röplabdával tervezek, szeretnék jó csapatban, jó környezetben játszani a későbbiekben is" – fogalmazott tehetségünk.

—-

"Cili a mosolyával és a pozitív kisugárzásával már a megérkezése pillanatában sok pluszenergiát és lelkesedést adott nekünk. A meccsen is bizonyította, milyen fényes jövő áll előtte: a második szettbe visszahozott bennünket, és sokat segítettek a szervái is. Nagy potenciál van benne" – mondta a fiatal röplabdázóról Giannis Athanasopoulos.

—-

A játékossal immáron második idényben minden nap foglalkozó Kőnig Gábor, klubunk utánpótlásának szakmai igazgatója szerint Cili "minden edző álma", ugyanis nem kell nógatni, hanem élvezettel csinál minden feladatot, és az esetleges extra munkától sem retten meg.

"Ha tíz a feladat, tizenötöt ismétel, ha a feladókkal kell ott maradni labdát bejátszani, ott marad. Amellett, hogy szeret dolgozni, mások keze alá is szívesen segít, a tehetsége mellett szorgalmas is, valószínűleg ez a kulcsa annak, hogy ilyen játékos már most" – mondta Jámborról a tréner.

Kőnig – aki az utánpótlás-válogatottnál is az edzője Cilinek – kiemelte ütője technikai képzettségét, továbbá azt, hogy 15 éves kora ellenére érett gondolkodású és jó feje van a játékhoz.

"Amiben fejlődnie kell, az a sokkal több kommunikáció, de ezt ő is tudja magáról. Nyilván a röplabda bizonyos elemei is finomításra szorulnak nála, ha egy dolgot kell kiemelni, akkor a blokk az, amiben még hatalmas előrelépési lehetőségei vannak – tette hozzá Kőnig, akit kicsit meglepett, amikor Giannis Athanasopoulos felhívta, hogy "kölcsönkérje" játékosát erre a két napra. – Nagy elismerés ez az utánpótlásunkra nézve, és jó visszajelzés arra, hogy jó irányba haladunk. Év elején a szülőknek is azt mondta, az a cél, hogy minél több röplabdázót adjunk a jövőben a felnőtt csapatnak, a lányok ennek szellemében dolgoznak minden nap."

Kőnig Gábor zárásként elmondta, csapatunk trénere a találkozó után egyből felhívta, látta-e játékosa bemutatkozását, amit elmondása szerint "ki nem hagyott volna". Megjegyezte, nagyon örült, hogy Cili jól szállt be, jól nyitott és mezőnyözött, de a hálónál sem szeppent meg, és látszott, a teher nem nyomja össze, hanem élvezi a lehetőséget.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató