Közel a visszatéréshez Juhár Dalma

Liberónk két hónapos kényszerpihenő után újra teljes értékű edzésmunkát végez.

Krónikus Achilles-ín-gyulladása miatt november óta harcképtelen Juhár Dalma, csapatunk válogatott liberója. A még mindig csak 22 éves játékosnak ebben a szezonban ismeretlen területen, a hosszú kihagyás utáni visszatérésben kell bizonyítania, ugyanis eddig elkerülték a súlyos sérülések.

"Az igazat megvallva nehezen éltem meg az elmúlt heteket, mert ez volt pályafutásom során az eddigi leghosszabb időszak, amikor nem röplabdázhattam – mondta honlapunknak Dalma. – Szerettem volna a lányokkal, a csapattal lenni, de mivel még a járás is nehezemre esett, ezért csak a hazai mérkőzéseken tudtam részt venni."

A liberó kiemelte, a sérülése alatt mindenki a támogatásáról biztosította, ami sok energiát adott neki, a pozitív üzenetek átsegítették a holtpontokon.

"A mai napig nem tudni pontosan, mi okozta a krónikus gyulladást, de annyira fesztült az ínszalag, hogy benne volt a pakliban, bármikor elszakadhat, az pedig sokkal hosszabb kihagyást jelentett volna. Fájt a szívem, hogy nem játszhatok, de az volt a legfontosabb, hogy mihamarabb  visszatérhessek. Múlt héten már részt vettem labdás edzéseken, keddtől pedig már napi kétszer, teljes értékű edzésmunkát végezhetek. Szerencsére panaszmentes vagyok, remélem, mihamarabb vissza tudom nyerni a sérülésem előtti formámat" – mondta saját nevelésű röplabdázónk.

Dalma menet közben Bamba Yurika személyében új poszttársat kapott. Ennek kapcsán megjegyezte, a sérülése miatt még nem volt túl sok lehetősége beszélgetni, vagy együtt edzeni japán légiósunkkal, de a csapattársaktól csak jót hallott róla, így várja a közös munkát.

"Nyilván az ő ittléte plusz motivációt ad, de már az is elég motiváló, hogy ismét úgy szeretnék játszani, ahogy a sérülésem előtt. Úgy éreztem, megtaláltuk a közös hangot Giannisszal és jól ment a röplabda" – mondta liberónk.

A szombati, Magyar Kupa elődöntővel kapcsolatban kijelentette, a szezon eddigi egyik legfontosabb mérkőzése vár rájuk, egy hete csak erre készülnek.

"Nagyon jó és remekül felkészített együttessel találkozunk majd szombaton, de sokat dolgozunk azért, hogy mi nyerjük meg az első felvonást" – tekintett előre Juhár Dalma.

A BRSE elleni Magyar Kupa elődöntő első mérkőzése szombaton 17 órakor kezdődik a Folyondár utcában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató