Zágrábban jutottunk final fourba

A Mladost legyőzésével biztossá vált, hogy ott leszünk a Közép-európai Liga végjátékában.

Együttesünk szerda este a naptári év utolsó mérkőzésén Zágrábban, a horvát Mladost otthonában szerepelt.

Juhár Dalma és Ambrosio Melani mellett ezúttal az utánpótlás-válogatott edzőtáborában lévő Stankovics Alinda hiányzott, míg a betegség után visszatért Papp Orsolya ezúttal liberóként volt beírva a jegyzőkönyvbe.

Giannis Athanasopoulos felforgatta a kezdőcsapatát, amelyben Király-Tálas Zsuzsanna, Takács Doroti, Yuliya Boyko, Kump Alíz, Ayshan Abdulazimova és Taylor Bannister kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

Sokat rontottunk az összecsapás első harmadában, de amikor stabilizáltuk a játékunkat, és nem adtunk ingyenpontokat a riválisnak, az egy-kétpontos hátrányból a hajrára hárompontos előnyt kovácsoltunk (16-19). A hazaiak is pihentették egyik legjobbjukat, Dinka Kulicot, ám ez sem vont le semmit csapatunk érdemeiből: koncentrált, pontos játékkal 20 perc alatt előnybe kerültünk (20-25, 0-1).

A második szettre is megmaradt a lendületünk, ám ötpontos előnyünket a hazaiak pillanatok alatt eltűntették (10-9). Takács helyére Mária Zernovic állt be, egyből ászt nyitott, majd Bannister jó támadásaival ezúttal mi fordítottunk (12-15). Zernovic remek nyitássorozata végén hattal vezettünk, így hamarosan az utolsó meccsét játszó Alexandra Malloy is beállt. Előnyünket még tovább növelve könnyedén szereztük meg újabb részskerünket (16-25, 0-2).

A harmadik etapra maradt Malloy és Zernovic is, de ezúttal ismét a hibáink voltak túlsúlyban, így a Kulic vezette Mladost vezetett (12-9). Kettős cserével érkezett Fábián Fanny és Vezsenyi Adrienn (15-10), Boyko szervasorozatával pedig ismét fordítottunk, és a hajrára már mi fordultunk előnnyel (18-21). A horvátok nem adták fel, 22-nél egyenlítettek, Malloy ejtett, egy hosszúra szálló Mladost-támadással mérkőzéslabdákhoz jutttunk, melyekből a másodikat kihasználva bejutottunk a regionális sorozat négyes döntőjébe (23-25, 0-3).

Folytatás januárban a Magyar Kupa elődöntőjében a BRSE ellen.

———————————————————————————————————

Közép-európai Liga, alapszakasz:
HAOK Mladost Zagreb (horvát) – Vasas Óbuda 0-3 (-20, -16, -23)
Zágráb, 30
néző. Vezette: Valentar, Novak (szlovének)

Mladost: Peric, Markovic 9, Popic 7, Grbavica 4, Tomic 2, Samadan 7. Csere: Stimac (liberó), Kulic 6, Freund. Vezetőedző: Leonard Baric

Vasas: Kump 3, Bannister 10, Boyko 16, Abdulazimova 9, Király-Tálas 1, Takács D. 3. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi 1, Zernovic 8, Malloy 6, Török, Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Giannis Athanasopoulos: – Amikor feljavult a nyitásaink hatékonysága, akkor könnyebb dolgunk volt. A blokkvédekezésünk jól működött, a támadójátékunkon még lesz mit csiszolni. Összességében elégedett vagyok nemcsak a mai meccsel, hanem az egész félszezonunkkal, a lányok bebizonyították, hogy számíthatok rájuk. Boldog Karácsonyt minden szurkolónknak, örülök, hogy győzelmet tudtunk nekik adni zárásként!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató