Négy között a kupában!

Visszavágtunk a Kaposvárnak a tavalyi negyeddöntős búcsúért

Együttesünk vasárnap este a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján lépett pályára a Kaposvár Arénában.

Juhár Dalma és Ambrosio Melani mellett ezúttal a beteg Papp Orsolya hiányzott, de centerünk szerencsére nem a koronavírust kapta el, ugyanis minden tesztje negatív lett. Az Európai Unión kívüli játékosok közül Alexandra Malloy maradt ki a keretből, a héten szerződtetett Taylor Bannister pedig egyből a kezdőben találta magát.

A két csapat múlt szombati, első találkozóját mi nyertük 3-1-re, így a somogyiaknak 3-0-s vagy 3-1-es sikerre volt szükségük az aranyjátszma kiharcolásához. Minden más eredmény a mi elődöntőbe jutásunkat jelentette.

Giannis Athanasopoulos kezdőcsapatában Bannisteren kívül Király-Tálas Zsuzsanna, Török Kata, Yuliya Boyko, Kalicanin Sanja és Ayshan Abdulazimova kapott helyet, a liberó Bamba Yurika volt.

A túloldalon Szedmák Réka ezúttal négyes ütő volt, átlóként Tatjana Matic játszott.

Jobban kezdett a Kaposvár (6-3), az új felállásban sokat bizonytalankodtunk. Bannister első sikeres támadásbefejezésével egyenlítettünk, majd második pontjával átvettük a vezetést (9-10). Ismét emelt játéka színvonalán a hazai együttes (14-11), Athanasopoulos időkérése után azonban Király-Tálas sáncával ismét egalizáltunk (15-15). Két rontásunk után újfent meglépett hárommal a házigazda, edzőnk így kettős cserével behozta Fábián Fannyt és Vezsenyi Adriennt. A görög tréner négypontos hátránynál kért megint időt (20-16), majd visszaküldte Király-Tálast és Bannistert, de a Diamant behúzta az első felvonást (25-19, 1-0).

A második szettet az eredeti hatosunkkal kezdtük, és ezúttal pontosabban támadtunk, mint a megelőző játékrészben, így a hazaiakat edző Vincent Lacombe-nak hamar mondanivalója akadt (2-6). Ajándékpontokkal is segített minket a hazai együttes (5-12), de hamarosan négy pontra visszazárkózva ijesztettek ránk. Athanasopoulos tanácsai beváltak, Abdulazimova és Boyko támadásai után szép számú szurkolóhadunk rászámolhatott a riválisra (10-20), majd hamarosan az egyenlítést ünnepelhette (12-25, 1-1).

A harmadik etapnak Abdulazimova két remek blokkja adta meg az alaphangot, és továbbra is koncentráltan, hatékonyan támadva röplabdáztunk (6-9). Ennek ellenére is egyenlített a Kaposvár, melyet Nikalina Bosnakova és Nathalie Lemmens cipelt a hátán (12-12). Athanasopoulosnak kisvártatva jeleznie kellett (15-13), de kétszer egymás után hatékonyan sáncoltak a somogyiak, így tovább nőtt a hátrányunk (18-14). A hajrában sem sikerült újítani, a támadóink közül csak Abdulazimova teljesített megfelelően, így a Kaposvár egy szettre került az aranyjátszma kiharcolásától (25-20, 2-1).

A negyedik felvonást két ásszal indítottuk, Kalicanin elsőre leütött labdájával pedig néggyel vezettünk (3-7). Küzdöttek a hazaiak, két hibánkat kihasználva közelebb is zárkóztak, de mielőtt nagy lett volna a baj, Boyko ütésével elforogtunk (9-14). Háromra megközelített minket a Diamant, de Abdulazimova ásza, majd Török ütése visszaállította a megnyugtatónak tűnő különbséget (11-17). A hajrára fordulva ismét megközelített minket a kaposvári csapat (16-20), de Boyko kulcsfontosságú pontjaival megőriztük előnyünket és ünnepelhettük az elődöntőbe jutást (20-25, 2-2)!

A rövidített szettre is maradtak a kezdőjátékosok mindkét oldalon, és bár eleinte mi álltunk jobban (3-6), a kaposváriak is mindent megtettek a győzelemért és egy-kétpontos távolságban maradtak. A végjáték előtt Kalicanin sáncával megint hárommal mentünk, a 123 perces találkozót végül Bannister hátsó soros támadásával zártuk le, és a továbbjutás mellett a győzelemnek is örülhettünk (12-15, 2-3).

Folytatás szerdán az év utolsó mérkőzésén, Zágrábban, a Mladost otthonában a Közép-európai Liga alapszakaszának aktuális fordulójában, 19.30 órától.

———————————————————————————————————

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
1.MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2-3 (19, -12, 20, -20, -12)
Kaposvár Aréna, 100
néző. Vezette: Mezőffy, Varjasi

Kaposvár: Szedmák 12, Lemmens 16, Grbac 6, Bosnakova 23, Budai 3, Matic 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Honfi. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Vasas: Boyko 17, Kalicanin 7, Bannister 18, Török 17, Abdulazimova 19, Király-Tálas 7. Csere: Bamba (liberó), Fábián, Vezsenyi, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Vincent Lacombe: – Szépen küzdöttünk a mérkőzés végéig. A Vasasnak több lehetősége volt belenyúlni a meccsbe. Egy-két játékos jelentette a különbséget. Sok fiatal játékosunk van, ami nem kifogás, hanem meg kell tanulnunk nagy mérkőzéseken győzedelmeskedni. Nagy fegyvertény, ha egy csapat szezon közben minőségi igazolásokkal tudja erősíteni a keretét.

Giannis Athanasopoulos: – Gratulálok a csapatnak, mert sikerült győzelemmel hozni az ősz legfontosabb mérkőzését. Nehéz találkozóra számítottam, az elején nehezen alkalmazkodtunk a Kaposvár megváltozott felállásához, ellenfelünk pedig jól is nyitott, de úrrá tudtunk lenni a nehézségeken. Örülök, hogy Taylor győztes meccsen, jó teljesítménnyel debütált.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató