Amerikai átló vált amerikait

Januártól Taylor Bannisterrel folytatjuk Alexandra Malloy helyén

Mint ismert, az amerikai Alexandra Malloy szerződése december 31-én lejár. Giannis Athanasopoulos vezetőedző és Sarlós Márton ügyvezető úgy döntött, hogy bár a játékos – sajnálatos bokasérülése ellenére – hozta, amit vártak tőle, új megoldás után néznek a poszton.

Ezt az elmúlt napokban meg is találták: Taylor Bannister az LSU egyetemről érkezett Magyarországra, és már a szombati, Kaposvár elleni mérkőzést a lelátóról tekintette meg. Mostanra elkészültek a dokumentumai, így amennyiben a tréner számít rá, a vasárnapi visszavágón már bevethető lesz.

"Akárcsak édesanyám, sokáig én is kosaraztam, csak középiskolában váltottam röplabdára. Akkor még fogalmam sem volt arról, milyen lehetőségeim vannak, később, már egyetemi éveim alatt vált világossá, hogy bár odahaza nincs profi liga, a világ többi részén van. Ekkor el is döntöttem, hogy ha lesz lehetőségem, kipróbálom magam a tengerentúlon” – mesélte a 195 centi magas Taylor.

A feladóátló egész egyetemi pályafutását az LSU-n töltötte, összesen öt évet játszott a neves egyetemen, ez idő alatt pedig a Tigers történetének legeredményesebb játékosa lett. Az elmúlt három idényben ligája, a SEC legjobb csapatába választották.

"Taylor más jellegű játékos, mint akik eddig a posztján játszottak, rendkívül magas, fizikális röplabdázó. Nemrég ért véget az egyetemi bajnokság, de november 26. óta így sem játszott meccset, azaz időre lesz szüksége, mire visszanyeri csúcsformáját. A következő két mérkőzésen még nem tudom, hogy fog összeállni a keretünk, hiszen most a bőség zavarával küzdök” – mondta Athanasopoulos annak kapcsán, hogy jelenleg három feladóátlója van.

Taylor Bannisterrel a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató