Japán liberó a fedélzeten

Bamba Yurika személyében rutinos liberót szerződtetett csapatunk

Bamba Yurika a Vasas történetének első távol-keleti játékosa lett: a 30 esztendős, rutinos liberót Juhár Dalma elhúzódó Achilles-ín-sérülése miatt szerződtette együttesünk.

"Bár Stankovics Alinda, valamint Török Kata és Takács Doroti is jól teljesítettek az elmúlt hetekben liberóposzton, hosszas egyeztetés után Giannis Athanasopoulos vezetőedzővel arra jutottunk, a szükségmegoldások helyett elengedhetetlen, hogy Sali mellett legyen egy rutinos, sokat látott játékos is ezen a poszton. Így találtunk rá Yurikára, aki már az első edzéseken megmutatta, hogy nem véletlenül hallottunk csak jókat róla” – fogalmazott a japán légiós szerződtetésével kapcsolatban Sarlós Márton ügyvezető. Kiemelte, Alindára decemberben és januárban – illetve elképzelhető, hogy a rájátszás ideje alatt is – az U19-es válogatottban fontos feladatok várnak, ami miatt hetekig nem tud majd csapatunkkal készülni saját nevelésű liberónk.

Sarlós hozzátette, Juhár Dalma sérülése krónikusnak bizonyult, és egyetlen orvos sem tudja megmondani, pontosan mikor terhelheti ismét a fájós lábát.

"Az Achilles-ín-sérülésre a pihenésen kívül nem igazán van gyógymód, és bár mindent megteszünk a háttérben azért, hogy Dalma mihamarabb visszatérhessen, nem vághattunk neki a Magyar Kupa legfontosabb mérkőzéseinek bizonytalanságban” – mondta a röplabdacsapatot üzemeltető kft első embere.

Bamba 2014-ben kezdte profi karrierjét a Hiroshima Oilers csapatában, azóta pedig a Sendai Belle Fille, valamint a Kurobe AquaFairies együtteseiben játszott, utóbbi három szezonban a nagy presztízsű japán élvonalban.

"Nyelvet tanulni, világot látni és új röplabdakultúrákat megismerni érkeztem Európába. Nagyon örülök, hogy ha nem is egyszerűen, de egymásra találtunk a Vasassal. Eddig nagyon élvezem az ittlétet, a lányok nagyon aranyosak, a város nagyon szép, alig várom már, hogy bemutatkozhassak” – fogalmazott Yurika, aki múlt szombaton érkezett Japánból Budapestre, és mivel minden papírmunkája elkészült, így a Kaposvár elleni kupameccsen már be is mutatkozhat.

Új játékosunk augusztustól Európában tartózkodott: Franciaországban, a régi jó ismerős Nantes csapatával készült, ám az ottani légiósszabály miatt végül nem szerződtették, ezért november elején hazautazott. A nantes-iakkal együttesünk évek óta jó kapcsolatot ápol, az ottani vezetőedző, Cyril Ong ajánlotta klubunk figyelmébe a játékost, akit végül le is igazoltunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató